Sparvöga

Alla inlägg under april 2008

Av Viveca - 15 april 2008 15:02

"I natt smidde jag tusen planer. I morse gjorde jag precis som vanligt." Konfucius

Av Viveca - 15 april 2008 01:51

Det har varit mycket det senaste halvåret. Barn som mår dåligt och inte trivs i klassen, barn som skolkar och kör olovligt med diverse motorfordon, barn som har ont i huvudet och magen pga stress/mögel i skolan, en sambo med ångestattacker och minskad livslust och bråk med grannar helt i onödan. Själv har jag hållt mig ganska lugn och känt mig stark. Att umgås och vara med Vilda har varit min ventil och även att skriva av mig har hjälpt.


Nu har det börjat vända. Min sambo har startat sin firma och stormtrivs med detta. Min dotter och min sambo har börjat komma överens och kan prata med varandra. Min sambos son har fått anpassad skolgång och verkar gladare är mer positiv och har inte gjort några fler dumheter.


Ytterligare att åtgärda: Kräva samtal med rektor, skolsyster och kurator pga att min dotter inte trivs i klassen och många gånger inte vill gå till skolan för att hon mår dåligt. När det varit så mycket annat så har jag hoppats att det ska lösa sig av sig självt. Hon har hela tiden sagt att hon vill byta klass. Jag har inte tagit det riktigt på allvar. Hon har själv uppsökt rektorn. Jag har haft samtal med klassläraren, men vi har trott att det varit övergående. Hon säger att jag blivit annorlunda sedan vi flyttat hit. Jag kan inte annat än hålla med henne. Ibland har det känts som om jag varit i en slags dimma, antagligen pga rädsla att känna efter eller inse att det var fel att flytta hit.


När vi flyttade hit bad vi efter en månad att min dotter skulle få prata med skolkuratorn eftersom hon inte trivdes; ingen hörde av sig fast vi väntade i två månader. Hon trivdes något bättre ett tag och då avbokade vi kuratorn.


När min dotter kommer i morgon så ska vi sätta oss och skriva ett gemensamt mail till rektorn. Om hon inte får byta klass kanske vi får byta skola.


Jag ska även boka in ett gyn.besök till mig själv. Jag har haft blödningar till och från sedan länge och nu är jag knappt fri från dem alls. Dessutom har jag molvärk till och från i buken och har gått ned mycket i vikt, även detta har jag nonchalerat. Jag hade fått en tid den 23:e, men behöver få en tidigare. Viktnedgången kan i och för sig komma av stress, men jag börjar bli lite orolig.

Av Viveca - 13 april 2008 23:56

Min plan eller ska jag kalla den "min nya hästpedagogik" funkade. Jag är så glad. Vi stod på stallbacken då det var upptaget i gången. Vä. bakhov var hon lite trilsk med, men hon sparkade inte. Jag gjorde som hovslagaren och höll benet helt böjt tills hon slappnade av. Hö. bakhov; inte en reaktion. Tog vä. bak en extra gång då gick det bra med en gång. Framhovarna var det inga större bekymmer med alls. Det gick åt en del tid och hö:) men det var det värt. Det gjorde gott för mitt självförtroende och för min och Vildas relation.

HURRA!

Av Viveca - 13 april 2008 14:48

Jag har sovit dåligt inatt igen. Lade mig vid 23-tiden och somnade vid tre halv fyra-tiden. På natten går många tankar run, runt och runt. Hur ska jag få Vilda att sluta trilskas? Hur ska jag få iväg meddelandet till grannen? Att skicka ett meddelande är väl inte så svårt, men jag vill inte ha mer bråk samtidigt som jag tycker att rätt ska vara rätt. Jag undrar vem som är parasit egentligen?


Igår försökte jag "börja från början" med Vilda. Vi gick ut i paddocken med långt rep och grimma. Resultat: Hon drog iväg till närmsta grästuva vid staketet med mig efter om och om och om igen. Tillsist tappade jag ena änden på repet och hon fick den om ena bakhoven då blev hon rädd naturligtvis, men lugnade sig i alla fall när jag klappade på henne. Man ska nog vara två när man går ut eller tränar henne då brukar det gå mycket bättre. I fortsättningen får det bli kapson på och så får vi dra vargtänderna så hon får träna sig på att ha bett i munnen. Hempflings metoder är nog bra, men jag vet inte hur bra de funkar på brunstiga ungston. Hon brunstar helt klart nu och det gör henne extra stingslig. Sunt förnuft är nog det enda som gäller.


Snart kommer min sambo hem. Han jobbar jämt nu. Så är det att vara egen företagare. Idag ska vi få lite tid för oss själva innan jag ska till jobbet. Han har lovat följa med till stallet för idag ska ALLA hovar kratsas. Planen är att hon ska få hö att äta i stallgången och bli avlsappnad och lugn med hjälp av lite borstning och massage. Sedan ska de tas en efter en. Sist fick jag gjort framhovarna, men då jag inte hade någon som vaktade henne fick hon för stort utrymme att bitas och knuffas. Vi vår se hur det går.

Av Viveca - 12 april 2008 13:54

Igår var vi på promenad. Jag Vilda, stallägaren och en av hennes hästar. Underbart väder och inget bråk. Har bestämt mig för att börja från början och vinna tillbaka Vildas förtroende genom att nonchalera det mesta av hennes påhitt, vilket verkar fungera mycket bättre än att göra allt till en maktkamp:)


Idag har jag sovit alldeles för länge. Så blir det alltid när jag jobbat tre nätter på raken. Då kan jag inte sova på natten och sover istället länge på dagen. Ska iväg till stallet snart, sedan får jag nog ta och städa här hemma. Det är bra att passa på när ungarna inte är hemma. Då håller det lite längre.


 Jag har även bestämt mig för att kräva tillbaka mina grejor från grannen. Jag hade tänkt skita i det, men pengar är pengar och då jag tagit hand om hennes häst och överenskommelsen var att jag inte skulle betala någon hyra, så är det det som gäller. Muntliga avtal suger:( Ska skicka meddelande till henne och som väl är har jag kvitton kvar på mina utlägg. För pengarna ska jag dra Vildas vargtänder så vi kan börja träna med bett och ev. köpa lite körgrejor. Igår fick jag en bok och DVD om inkörning som jag beställt. Det verkar jättekul.

Av Viveca - 11 april 2008 19:25

"Praktiska politiker är människor som behärskar konsten att använda parlamentet till att förhindra att någonting överhuvudtaget blir genomfört." George Bernhard Shaw

"Många politiker är som spädbarn. De tror att de kan få allt bara de skriker tillräckligt högt." Nancy Astor

Av Viveca - 11 april 2008 18:29

Jag gick in och kollade i lokaltidningens arkiv.


I artikel efter artikel talas det om möten och kostnadsberäkningar år ut och år in. Det är bra att som politiker kunna tala och klara sin retorik, men för i helvete! Var är handlingskraften? "Sent ska syndaren vakna" 


Utdrag ur ST tidningen 2004-05-05
"Henåns skola i stort behov av renovering
Henån.
47 miljoner kronor. Så mycket skulle det kosta att renovera Henåns skola efter de behov som finns. Skolan, som är från 60-talet har bara renoverats marginellt sedan den byggdes ”och inga större anpassningar av lokalen har skett sedan dess för en ny pedagogisk verksamhet” skriver förvaltningschef Lars Wiberg i ett yttrande. I lokalerna har man även problem med fukt och mögel, samt uppvärmning och ventilation som inte uppfyller dagens gränsvärden."

  Utdrag ur ST- tidningen 2005-08-31
"Henåns skola renoveras nästa höst
Ängås.
Miljöpartiet ställde en fråga till fullmäktige. ”Vad har hänt med den utlovade renoveringen och ombyggnaden av Henåns skola som tidigare diskuterats?”
Kommunstyrelsens ordförande Roger Hansson (s) tog på sig uppgiften att förklara turerna i renoveringsplanerna. Som ST-tidningen berättat tidigare, blev renoveringen mycket dyrare än planerat. Dessutom sjunker elevantalet drastiskt de kommande åren, vilket minskar behovet av lokaler. Hansson menar att skolan måste anpassas till framtida politiska beslut om barnomsorg, montessoriskolan och en eventuell gymnasieskola i kommunen. Enligt den nu fastställda tidplanen kommer Henåns skola att renoveras hösten 2006."


Fler artiklar: http://www.sttidningen.se/main_index.whtml

Av Viveca - 11 april 2008 18:13

I Henåns skola har de haft problem med fukt och mögel sedan flera år tillbaka. Den har inte renoverats sedan den byggdes på 60-talet och fuktproblemen skall tydligen ha uppmärksammats redan på 70-talet. Kommunen har från arbetsmiljöverket fått till hösten år 2010 på sig att åtgärda problemen, men enligt Anders Hygrell ansvarig på kommunen tar det minst 33 månader att bygga nytt. Problemet är ju inte nytt alltså har de redan haft många år på sig, men allt de har gjort är att de i år har satt in fläktar. Detta efter att arbetsmiljöverket gjort husesyn. SVAGT! Riv skiten, så får de väl bedriva undervisningen i enbart baracker. De är dock dyra att hyra. Hellre spelar väl kommunen roulett med våra barns hälsa. Jag hoppas att de barn som farit illa och de som får men av detta i efterhand kräver kommunen på höga skadestånd. SLAPPT, SNÅLT OCH RESPEKTLÖST av kommunen och Anders Hygrell. Se inslag från gårdagens Västnytt: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1110507

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards