Sparvöga

Alla inlägg under februari 2009

Av Viveca - 27 februari 2009 13:02

Den senaste tiden har det varit lite dåligt med träningen. Det har varit halt på vägarna och paddocken är såååå tråkig tycker Vilda. Gummistövlar och en oskodd/obroddad häst är ingen hit på hala vintervägar.


Igår hade det börjat smälta undan så vi tog en backig promenad. I början var det bara äta, dra upp huvudet, gå, äta, dra upp huvudet, gå etc. Efter en stund blev omgivningarna mer intressanta än granarna, ljungen och gräset. Hon lyssnade fint på kommandon och gick piggt med öronen framåt hela tiden. Vi travade i uppförsbackarna. Hon har börjat lära sig svenska väldigt bra. - Ska vi trava?, frågar jag. Vilda spänner kroppen och sträcker på halsen. TRAAVA!, säger jag. Vilda börjar springa, jag springer bredvid. Ptrooo, sakta av! Vilda saktar av till skritt. DUKTIG flicka!


Jag försökte få henne att galoppera igår. Vi sprang fortare och fortare. Jag började galoppera och sa: GAALOPP!, men Vilda travade på(kanske tur det). Vi får öva mer nästa gång.


Ha det så bra alla!

Av Viveca - 24 februari 2009 09:29

Gud vad skönt. Jag älskar att vara ensam ibland. Det är en av fördelarna med att jobba natt. Men den senaste tiden har M haft lite att göra och hans äldste son har varit här dygnet runt, trots att han har en egen lägenhet och borde söka fast jobb istället för att ligga på soffan och zappa.


Idag är dock barnen i skolan. M jobbar, och S är kanske i sin lägenhet? Underbart! Ska nu förbereda mig för anställningsintervju. Spännande, men nervöst!


Ha en underbar dag!

Av Viveca - 23 februari 2009 01:12

Igår hade vi kalas. E fyller 12år om några timmar.

Menyn bestod av glass-soppa på kakbotten samt bullar och kakor.

Ja, mina (nästan)frozen cheese cakes stod för kort tid i frysen, men alla sade att det var gott;) Det är bra med artiga gäster. Kommer att tänka på Bridget Jones´ födelsedagsmiddag med blå soppa och marmelad.


E var nöjd i alla fall. Hon fick bl.a en symaskin, en likadan som Mats har, men med bruksanvisning och tillbehör. Så nu ska det skapas (och plockas knappnålar överallt).


Det var roligt att träffa alla släktingar. Det blir inte så ofta nuförtiden.


Hej så länge!

Av Viveca - 17 februari 2009 05:04

Filmen var jättebra!

Se den!

M, tyckte att den var långsam, men vi har inte alls samma smak. Han hade hellre sett en animerad barnfilm.


Ibland kan jag sakna kultur i mitt liv eller snarare någon att dela den med. Här bland bönderna på Orust är det mest intressant med bilar, garage, traktorer och annat som låter och skitar ner. Det är ju kultur det med! Och smaken är ju som röven klöven. Naturligtvis finns det en hel del människor som är lite mer kulturella här med.


Ibland börjar dock undra. Det är inte ovanligt att folk varken läser böcker eller dagstidningar, sen kan man ju se hur det röstades i valet sist. Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fick en hel del röster här. Kan det ha ett samband? Detta är dock en iakttagelse och ingen vetenskaplig undersökning, alltså har det jag skriver ingen validitet, men det väcker onekligen en del tankar.



Av Viveca - 14 februari 2009 19:10

Idag har jag varit och fyndat presenter till Ebba samt en grimma, träns och tyglar till Vilda. Då är det bara tänderna som ska ut på Vilda;)


Snart ska jag och Mats gå på bio, Mammut. Hoppas den är bra. Den har ju fått bra kritik i alla fall.


Igår sökte jag jobb igen, tror inte jag får det, men vem vet?

Många alla hjärtans dagkramar till er alla!

Av Viveca - 10 februari 2009 23:51

Igår när jag kom hem från ett möte hade E stoppat in ett snöre i örat. Hon hade försökt få ut det med hjälp av en Topz. Snöret hade alltså tryckts ännu längre in i hörselgången. Utrustad med ficklampa och en öronpetare fick jag ut snöret. Det låg väl instoppat i hörselgången, inget stack ut, så där hade hon tur att vi fick ut det.


Idag har E gått på isen med en kompis. Den höll inte så båda ungarna var dyblöta upp till knäna. Som tur var var det inte djupt.


Tur man har barn, så att man har något att göra;)

Trodde dock att hon var för gammal för sådana här upptåg, men kanske är det bättre med ett snöre i örat än en redig tonårsfylla?


Får vara glad så länge ett av barnen fortfarande är barn.

Av Viveca - 9 februari 2009 09:16

Jag blir så trött på smågnabbet mellan sjuksköterskor och undersköterskor. I 19 år har jag arbetat i sjukvården och då både som undersköterska och sjuksköterska. Det har alltid funnits små konflikter mellan dessa yrkeskategorier, mer eller mindre uttalade beroende på vilken arbetsplats det gällt. Även konflikter mellan dag och nattpersonal är vanligt förekommande och väldigt tröttsamt.


Det jag stör mig på mest är uttrycket "JAG VÄGRAR" när man försöker få till rutiner för att skapa bättre patientsäkerhet. Sist var det en av undersköterskorna som uttryckte detta när vi försökte förklara att de måste rapportera vilka läkemdel som givits vid behov under natten. Enligt delegeringarna för läkemdelsadministrationen skall den som har en delegering kontakta sjuksköterska före han/hon ger läkemedel vid behov till patienten. Detta görs inte särskilt ofta. Med följden att bl.a. ett såpass potent läkemedel som Nitromex (mot kärlkramp) gavs 6 upprepade gånger till en patient, utan att man kontaktade sjuksköterska.


Följden av detta blir dålig patientsäkerhet, eftersom undersköterskorna saknar tillräcklig kompetens att bedöma vilka och när vissa läkemedel skall ges och inte. En annan följd blir att givna läkemedel och förändringar i patienters tillstånd inte blir journalförda, eftersom underköterskorna ej har tillgång till datajournalen och inte rapporterar allt till oss. Alltså kan en patient ha långvariga besvär, utan att ansvarig sjuksköterska får kännedom om detta.


Att vägra utföra sitt jobb som det ska utföras kan bli ett fall för en Lex Maria anmälan, om man nu inte kan se att det är farligt för patienterna så kanske det är enda vägen till förändring. (suck)

Av Viveca - 7 februari 2009 02:58

Idag ringde de äntligen från ridskolan. Den 18/2 ska Ebba börja rida. Det ska bli kul, men lite stressigt då lektionen börjar 15,30 och Ebba slutar kl. 15,10 i skolan på onsdagar.


Det gjorde susen att maila ridskolan med andra ord.


Apropå mail, så har jag fått erbjudande om jobb i Norge, men har inte bestämt mig för hur jag ska göra. Det hade å ena sidan varit skönt att få lite mer pengar i plånboken (ganska mycket mer), men det kräver å andra sidan en hel del planering och organisation för att få det att fungera hemma med skjutsningar, matlagning, häst- o stallskötsel etc.


Jag funderar lite till och under tiden kan jag ju skaffa mig en norsk legitimation (Autorisasjon).


Ha de´

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards