Sparvöga

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2010

Fredag igen,,,

Av Viveca - 22 oktober 2010 22:37

Idag har jag tömkört Vilda, jippie!

Hon är så himla duktig. Det var väldigt länge sedan sist, men hon riktigt sträckte på sig när hon fick på lokselen. Tror faktiskt körningen är hennes grej, även om jag själv kunde bli lite skickligare. Hade satt upp lite koner på stubbåkern och fyra stolpar som jag lade ner på backen fick markera start- och stoppplats. Där är det helt lugnt dvs hästen skall känna sig trygg mellan dem eftersom de simulerar skaklarna inför framtida körning. Brukade använda plaströr tidigare till detta och till bommar.


Hon gick på jättefint tills hon såg tre personer som inspekterade sina hagar intill, då tappade hon fokus och ville hellre glo på dem, men jag fick "väckt" henne till sist.


Hon böjer sig jättefint åt vänster, men har mycket svårare åt höger. Detta märks mycket väl i ridningen med. Men med tömkörningen går det lättare att få henne smidigare även i höger varv. Ska inspektera den lilla trädbevuxna kullen på åkern Den blir nog perfekt att både klättra över och att köra åttor runt träden på.


Vi körde en del serpentiner och lite slalom, så böja sig hit och dit fick hon allt. Många, täta varvbyten mjukade upp henne på slutet.


Hon är så nöjd med sig själv när vi tömkör och den seghet som kan uppstå i ridning på bana finns det inte ett spår av. Idag lyssnade hon direkt på hjälperna. Tidigare har hon varit litet svårstartad efter halterna. Enda gången hon inte lyssnade var när hon trodde hon hade publik.


Säg hej till publiken, lilla Vilda:)


Nu känner jag att nytändningen jag väntat på äntligen kom. Nu gäller det att hålla den vid liv. Så det blir till att börja släpa lite bildäck och annat bredvid igen för att sedan spänna för. Ser även hennes potential och rörelser så himla fint, när jag inte sitter på och stör. Det blir mycket mer finlir. Hon bär sig bättre och formar sig för ytterst små hjälper.


      


Sancho Panza hade tyvärr inte utrustats med kamera idag och hans minne på mobilen är fullt, förmodligen av diverse hästbilder;)

Så ni får hålla till godo med några gamla (på en mycket smalare Vilda;)


God natt!

 
 
Stina

Stina

23 oktober 2010 10:11

Kommer du att köra in henne och använda henne på gården eller vad har du för planer med henne ?

Låter som om det där är nåt hon är född för lilla Vilda =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

23 oktober 2010 13:53

Köra in henne ska jag absolut försöka få färdigt:) Hur jag skall använda henne vet jag inte, men vill gärna spänna för en rockard och ut och finköra lite. Det är ju ingen jättegård vi har, men enstaka stockar kan hon få dra för sakens skull. Det står även såmaskin, timmerkälke och något mer och skräpar i vagnslidret, så det får bli en inventering där. Vad gäller hästsport så är jag egentligen inte så intresserad av tävlandet, men om hon blir duktig och jag lär mig lite mer så skulle jag kunna tänka mig att testa att ställa upp i brukskörning och kanske även bruksridning med henne:)

 
ylle

ylle

25 oktober 2010 05:49

Kul att hon gillar körningen, brukskörning är jättekul - och nyttigt!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

25 oktober 2010 19:54

Ja det är roligt att ha något som vi båda verkligen gillar. Ska ta tag i detta lite mer känner jag. Har blivit lovad att prova en sele till Marko också att låna eller ev. köpa. Ska börja ta med något att dra och skramla med vid promenad, då han är mycket mer känslig för ljud än Vilda. Får kanske börja lite mer försiktigt med honom.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards