Sparvöga

Alla inlägg den 13 september 2010

Av Viveca - 13 september 2010 23:44


Inflyttningsfesten blev riktigt lyckad. Tack alla vänner för att ni kom och förgyllde dagen:)


Dagen efter var lite seg. Det blev dock en promenad med "Bill och Bull". Marko skötte sig exemplariskt både vid möten med bilar och andra hästar i hagar vi passerade. Vilda däremot visade sin envisa sida och vägrade gå ifrån hästarna hon fick hälsa på. Efter en hel del övertalning som ledde till att hon var ganska spänd och fortfarande lätt bångstyrig kom en bil bakifrån. Vi gick in på en uppfart för att släppa förbi bilen. Då började hon steppa runt, backade(den växeln verkar funka bra;)) in på gräsmattan och trampade massor av hål i den, suck!


Vilda är en otroligt charmig individ, men hon kräver list och ett mycket stort tålamod. I söndags var första gången på länge jag blev riktigt irriterad på henne. Annars brukar jag mest skratta åt eländet. Kanske var det tröttheten efter festen som gjorde det?


På väg hem blev hon bettutad i en mycket söt liten valack och vägrade gå därifrån efter hälsande, pipande och svanslyft. Fastvuxen var hon. Fick henne vända och backa några steg, sedan två steg fram och så vidare. Att Marko och M hade gått förbi och nästan var utom synhåll bekom henne inte. Hon måste blivit kär.


Marko gick med M som han inte gjort annat, lydde M hela tiden med pigg och intresserad uppsyn.


Nu förstår jag ännu mer när jag jämför hästarna att Vilda nog inte var den lättaste individ att uppfostra och kanske inte den ultimata att ha som första häst;)


  


Men jag gillar ju att hon är lite egen och bångstyrig. Vilken lycka det varit varje gång man lyckats komma överens och jobbat ihop.


Hon behöver nog lite mer träning och stimulans, för hon verkar lite smågrinig överhuvudtaget nu. Det brukar alltid ge med sig när man höjer ribban, vilken nu varit väldigt låg ett bra tag.


Ha det jättebra alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards