Sparvöga

Direktlänk till inlägg 15 mars 2011

Sol ute, sol inne...

Av Viveca - 15 mars 2011 10:29

Här skulle behöva städas och tvättas. Även jag själv skulle behöva en helrenovering. Solen skiner och fåglarna har blivit väldigt högljudda.


Dammråttorna springer ikapp på golvet och man ser dem så himla väl när det är soligt. Näsan rinner och huvudet spränger, men jag tänker nog strunta i allt det där (utom solen och fågelsången) och försöka ta mig ut på en häst eller på egna ben. Det beror på hur kroppen känns i rörelse;) Att "åka" häst hade varit perfekt, men jag vet en som är ganska pigg.


  

Det tar lång tid vör svallisen mellan hagarna att smälta. Här står hästarna och ber att matte skall öppna till favorithagen (bild från igår).  


Jag öppnade älsklingshagen igår och hästarna sprang som galningar. Sedan hade vi en lek och busstund. Marko var lite väl på några gånger men han stannade dock fast väldigt nära. Jag fick dem sätta fart igen med lite tjat och smackningar och fick dem till och med på någon slags volt runt mig ett par gånger. Jag fick iväg dem och kunde kalla in dem till mig med vissa koncentrationsstörningar dock. Det var ju mycket lukter, ljud och synintryck i vårvädret. Det är kul när det liksom bara funkar utan för mycket tänkande. Det var dock svårt att filma samtidigt.


Efter Markos första "busattack" försåg jag mig med en pinne, dock i kortaste laget, men det funkade att få honom att stanna lite tidigare. De där slidestoppen i leran är lite läskiga ibland. Sedan blev det lite kli med pinnen också:)


När jag gick och hämtade höet sprang de till den andra hagen och vad Vilda höll på med vet jag inte eller om det bara var en glimt av hur stor hjärna de har ibland, som visade sig. Tills slut kom hon tillrätta i alla fall.


Så för er som inte orkade se hela filmklippet igår så har jag kortat ned det litet:


Glad vår på er alla och oavsett hur ni mår eller hur mycket ni har att göra så sätt er i solen en liten stund i alla fall. Kanske är det enda jag lyckas med idag med, men det gör gott:)


 
 
Kim

Kim

15 mars 2011 13:19

När solen gett oss tillräckligt med energi så kanske det räcker till städning...vem vet ;-)

Vår glada gulliga hästar :-)

Ha det gott i solen!

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

15 mars 2011 14:09

Vem vet;)Stärker mig med två smörgåsar och en kopp kaffe för att orka plocka in disken och handla. Det ekar i kylen. Fick lite energi av hästarna i hagen. De och solen är världens bästa batteriladdare.

Ha det gott i solen du med. Antar att du har det något varmare dock här är det 3,5 grader i skuggan:)

 
Stina

Stina

15 mars 2011 19:10

Lapat sol på hästryggen på em, behöver solenergi i mängd nu känner jag !!!

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

16 mars 2011 08:32

Härligt!

Ja vi ligger nog på minussidan nu efter vintern när det gäller ljus och sol.

Här skiner solen fast det skulle varit molnigt idag enligt vädret, så jag ser fram emot gunga runt i solen på hästryggen idag jag med. Ska försöka komma iväg efter frukost så jag inte hinner ändra mig;)

 
kicki

kicki

16 mars 2011 00:09

jag är rejält avis på er barmark!!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

16 mars 2011 08:29

Det förstår jag, men jag kan trösta dig med att det är rejält geggigt på sina ställen istället;) Från och med idag får favvishagen vara stängd så gräset får en chans.

Det blir nog barmark i resten av landet snart med. Får vi hoppas:)

Men det är konstigt för det finns nästan ingen is på vägarna här förutom på vår väg, men nu går det att komma förbi de ställena så äntligen kan jag ta en ridtur:)

 
Carin

Carin

16 mars 2011 22:05

Dammråttorna springer inte iväg, på sin höjd gömmer de sig i en hörna. Njut av solen så länge det varar och utnyttja den optimalt! Fast jag antar att ni oxå har haft storm i kväll =(

Jo visst är våren på väg nu! Så skönt med ljusa mornar (jodå, redan 05.55 idag var det nästan ljust och en blodröd/gul österhimmel i härlig soluppgång). Synd bara att det är svinkallt i vinden =(

Vilken fin header! Jättestilig! Nu måste jag nog oxå fixa en ny, alla andra pular med sina... *dåligt samvete*

Jag får lägga av med bakandet så jag hinner med bloggandet lite ;) Har blivit dålig på att hänga med sista tiden...

Kramen

http://ekbladet.bloggplatsen.se

Viveca

16 mars 2011 22:40

Nej det är ingen risk att skit försvinner;)Men man kan ju låtsas. Ska ta ett röj i morgon eller på fredag. Skönt att ha det fint innan helgen när jag för en gång skull är ledig och barnledig samtidigt.

Kul att du gillar headern. Tyckte den andra blev för plottrig och skall försöka ha det lite enklare och stilrenare på sidan. Det är utsidan av vår ladugård/stall i behov av en hel del renovering.

Allt går i perioder. Själv har jag varit lite trött på bloggandet ett tag. Egentligen vill jag skriva annat och då tar bloggen den tiden. Kanske dags att prioritera?
Kram på dig med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards