Sparvöga

Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Energi...

Av Viveca - 25 september 2010 00:20

Trots för litet sömn och energitjuvar så känner jag mig riktigt glad igen:) Har underbara vänner och väldigt duktiga sådana. Jag blir inspirerad.


Energin behövs. Det finns en del att göra här och inte minst behöver vi komma igång med hästträning igen.


Det kom ett paket på posten häromdagen med saker jag beställt. En balkniv, en hövåg och åtta stycken koner. Ställde upp konerna i den del av hagen jag tänkt använda som träningsbana.


Marko tyckte det var ganska spännande att gå omkring och välta de gula plastsakerna. Vilda visste mycket väl vad det var för något och jag prövade lite följa John vilket var länge sedan nu. Vilda var måttligt intresserad tills jag fixade lite belöning då blev det fart på henne. Några vändor slalom gick vi. Marko förstod inte riktigt vad som väntades av honom, men tog några steg i rätt rikting och så belöning:) Passade på att vänja honom litet vid spöet, men det var allt lite läskigt till en början. Fick klia honom lite med det på bogen utan att han flyttade undan till sist, och så belöning:)


Vilda är ett riktigt matvrak, vilket inte är någon nyhet. Jag får vakta Marko när han äter ur sin spann för Vilda äter snabbt och sedan är hon ute efter hans foder, lilla envetna sto;) Marko njuter av maten och tuggar ordentligt, Vilda hinner knappt svälja innan hon är klar.


Hon har dessutom full koll på var alla goda äpplen kommer ifrån.

  

Utsikt från sovrummet. Till höger: projekt plocka fallfrukt, puh!

 

Därav hennes placering

  

Här står hon när hon är godissugen. Dvs ofta;)

  

Utsikt från klädkammaren/arbetsrummet eller som det numer verkar kallas: Walk in closet;) Det kan ju komma ett äpple flygande;)

 

Det händer att matte kommer med ett äpple till de små kusarna. Vilda får då göra något för att få det. Själv fick hon för sig att hon skulle backa två meter utan att jag bad henne, men istället fick hon öva på att buga. Marko får stanna på kommando. Det är lagom avancerat än så länge.

 

Energin behövs som sagt till alla projekt här hemma och på söndag hoppas jag kunna ladda batterierna lite till med en ridtur:)


På jobbet är det dags för HLR-utbildning snart igen. Denna gång skall jag och en kollega utbilda 620 personer. Det skall bli otroligt roligt. Gillar att utbilda och handleda. Tyvärr blir det lite av den varan när man arbetar natt, men det finns så många andra fördelar med nattarbete. Framförallt är man inte så styrd och det blir mer fritid över som kan ägnas åt alla projekt.


Natti, natti kära vänner:)

 
 
Stina

Stina

25 september 2010 06:50

Klart man har koll på äpplena om man är en liten sugen häst =)
Inte ett dugg mysigt att stå och titta ut på dom från sovrummet antar jag =)

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

25 september 2010 10:59

:)
Nej, inte det minsta;)

 
Ann

Ann

25 september 2010 15:25

Vad härligt det ser ut!
Fallfrukt... vår börjar som tur är ta slut... vi fick inga fina äpplen i år, bara slänga frukt. Dög inte ens till hästarna...

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

25 september 2010 16:40

Det är vinteräpplen, dvs vädligt sura, men hästarna gillar dem. Blir mycket saliv dock;) Har inte heller tid att ta hand om dem. Borde lagra dem eller göra äpplemos, men har tagit hand om lite grann i alla fall till kusarna:)

 
Ingen bild

ylle

26 september 2010 20:51

Vilka härliga utsikter ni har!!!!!!!!!!

Viveca

26 september 2010 22:07

Ja visst är de. Utsikten från baksidan huset är helt fantastisk, men där ser jag inte hästarna. Tyvärr så är det en stor häck i vägen från framsidan, men skall ta bort en bit så småningom så vi kan se hästarna även från nedervåningen. Ser dem skymta från ett köksfönster dock. Ska nog ta lite fler bilder och lägga ut:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards