Sparvöga

Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Sköna maj...

Av Viveca - 11 maj 2011 08:25

Hej alla! Jag har blivit skitdålig på att blogga och att besöka min favoriter ER! Nu smörar jag lite så att ni inte skall tröttna helt...


Jag har i alla fall hållt min deadline och min text är inskickad. Den kommer att publiceras, vilket i och för sig inte är så fantastiskt eftersom det inte var någon tävling eller liknande. Så många bidrag som möjligt ville de publicera och alla 28 bidrag från Orust kommer med. Här är lite info. Om jag aldrig blir författare så kommer jag i vilket fall ha en riktig bok med ett av mina alster i. Det känns lite lyxigt att de skall korrekturläsa texterna om inte annat.


Jag har sedan några dagar släppt upp hästarna i den vinterhage som jag låtit vila lite för att gräset skall ta sig. Jag är lite orolig att inte betet skall räcka. Nu  i början stänger jag till nattetid och ger dem en giva hö så att de skall vila magarna en stund från gräset och huden från knotten.




  Här brände vi för ett tag sedan av gammalt torrt gräs från sommarhagen. Det är där jag har min s.k ridbana.

 

Nu väntar vi med spänning på att det skall bli lika grönt och fint där som det blev på de andra ställena vi luntade på.


Efter en svalare vecka som inkluderade knottens ankomst blev det så plötsligt sommar.


  Körsbärsträdet står i full blom

 

  Insekterna har anlänt. Här en humla som inte ville vara med på bild.   Jag försökte verkligen tills jag fick nackspärr. Här bara häcken som sticker upp.

 Här vår lilla provisoriska uteplats under körsbärsträdet. Fast jag tror den blir permanent tills körsbären börjar falla.

     

 En pion strävar mot ljuset.

  

Mmm, längtar till första pajen...

 

  

Häromkvällen trodde jag att vinbärsbuskarna var fulla med bär redan. Men det var bara blommor. Så sööta!

 

    Gårdagens projekt. Ser ni det gigantiska sorkhålet?

 

Igår blev dagen inte riktigt som jag tänkt mig. Jag började med projekt "Så grönsakslandet"


Sedan blev jag distraherad av de här två:

     


Båda iklädda pyjamas. Marko fick sin på sig i helgen när jag kom på honom med att ha kliat baken så pälsen stod rakt upp. Där gick min plan åt helskotta. Att han skulle klara sig med insektsmedel och tillgång till uteboxen. Så i måndags började Vilda med sitt infernaliska kliande runt boxens dörrkarm och ladugårdsväggen. Henne hade jag större förhoppningar om. Hon hade ju bara klåda första delen av sommaren förra året och klarade sig resten med bara insektsmedel.


Jag köpte ett nytt täcke till henne då marodören Marko rev sönder hennes gamla, förra året när han lånade det.


Inspekterade så det nya täcket igår i min såpaus. Bogbanden var av! Tyckte att tyget och kvaliteten inte kändes riktigt som den brukar. Det bar iväg till Hööks igen där jag bytte till ett annat märke. Konstigt med storlekar dock. Det nyaste täcket sitter som ett korvskinn på henne, medan det andra var för stort runt magen.


Så min planerade ridtur skippades. Förresten var det för varmt på dagen:

  Vilda svalkar sig

 

På kvällen kom knotten i tusentals tror jag.

Så jag och Radar fortsatte med grönsakslandet:

       


  Skall bli spännande att se vad som kommer upp.

 

Potatisen har blivit uppgrävd dagligen av katterna som tror att jag har ordnat en gigantisk kattlåda. Igår var de där flera stycken inklusive en koltrast som säkert fick smak på fröerna. En fiberduk borde jag köpt när jag var och bytte täcket...


  Lite pynt utanför stallet. I bakgrunden vinterpäls som fälls i massor under speciellt Markos täcke. Hans maglapp är alltid full av päls, men men, pest eller kolera. Snart har han nog fällt färdigt även under magen.

 

Kram på er alla! Ha en riktigt skön dag!





 
 
ylle

ylle

11 maj 2011 12:13

Oj vilka härliga trädgårdsbilder! Körsbärsblom... mmmmm... trist med hästkliandet. Har Du testat Nylanders hästkräm?

http://hptt://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

11 maj 2011 15:09

Ja det är så vackert nu:)
Som tur är har hästarna inte lyckats klia sönder huden denna gång så jag hoppas klådan avtar. Vilda får Nylanders hästkräm varvat med silverlotion. Marko AVS 14 han verkade reagera på Nylanders förra året. Kring skap och juver Skillingaryds hästsalva. Probprodukterna har jag använt tidigare men de reagerade Marko på med. På Vilda hade de effekt dock minimal om man jämför med Nylanders. Jag börjar lära mig;)

 
Stina

Stina

12 maj 2011 06:06

Oh vilka underbara trädgårdsbilder Viveca !!!

Elände det där med eksem, peppar peppar så har vi det lugnt på den fronten !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

12 maj 2011 15:18

Kände att jag var tvungen att fota när det slagit ut så fort. Det går över fortare än man kan tro. Något att titta på i vinter;)

Jag hoppas att det inte blir mer än lite kli på hästarna i år. Det är så mycket enklare att ha dem utanför fönstret och se när de börjar klia sig. För Markos del så tror jag att jag motade Olle i grind i tid. Men Vilda kliar sig en del. Har dock inte sett några riktiga eksem, skorpor eller förhårdnader ännu. Fast det är inte alltid lätt att se i man och svans. Nu kliar de väl inte av sig rubbet i alla fall med täcken på.

 
Ann

Ann

12 maj 2011 22:44

Okej, ditt smörande gick hem! ;)
Vilka härliga vår/sommarbilder!
Ett skit det där med kli, Hilma har också börjat lite nu... :(

kram

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

13 maj 2011 00:06

Vad bra;)

Brukar Hilma klia sig?
Kram!

 
Kim

Kim

14 maj 2011 00:38

Ibland blir det lite glest, men det är helt ok, ibland tar IRL mycket tid ;-))

Så vackra bilder!! blir så Sverige sugen.

Gillar blombordet, helt i min smak.

Varm rabarberpaj med kall vaniljsås MUMS, det är något jag verkligen saknar.

kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

14 maj 2011 09:40

Precis så är det:)

Blombordet blev helt ok. Bra att den gamla symaskinen kom till användning, eller i alla fall underdelen. Hittade gamla trälådor i mjölkrummet varav en fick funka som bordskiva. Originalskivan är för känslig att ha ute.

Ja, rabarberpaj med vaniljvisp är en klar favorit här med. Kommer du till Sverige något på sommaren så kom förbi på en pajfika:)

 
kicki

kicki

14 maj 2011 20:40

min erfarenhet är att originalet, täckena från Boett har bäst kvalitet och passform.

Jag grundar min gubbe med Switch och sen sprejar jag föllinge hästdeo efter behov, som efter ridning. han klarar sig nu utmärkt utan täcke. switchen är kanon mot knotten medan deon avskräcker de jobbiga flugorna o bromsarna.
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

15 maj 2011 22:35

Jag tror att det stämmer. Där tar man hänsyn till olka kroppsformer. Det är dubbelt så dyrt dock...Mitt favorittäcke är det jag köpte från Haglunds förra året som Marko gjorde sönder.

Jag använder Ultra Shield. Det är samma verksamma substans som i Switch, men det är något svagare. Man får spraya på lite oftare, men det är mindre risk att de reagerar allergiskt på det. Man kan spraya extra vid behov. Det funkar riktigt bra men funderade på switch då det håller längre men vågade inte riktigt. Vilda klarade sig jättebra utan täcke i slutet av förra sommaren som sagt så jag hoppas kunna ta av henne det. De gillar i och för sig sina täcken, men jag tycker lite synd om dem när det regnar och de blir genomblöta i dem och Vilda får lätt skav.

Har din gubbe haft eksem? I så fall känns det lovande att det kan bli bättre i stället för tvärtom..
Kram!

 
Kim

Kim

14 maj 2011 22:56

En pajfika behöver du inte tjata om, jag säger JAAAA TACK !
Så nästa gång vi är kommer Sverige och kommer till din del av Svedala så hör jag av mej...det är ett hot ;D

Kram

http://varmt.bloggplatsen.se

Viveca

15 maj 2011 22:21

Ni är välkomna!
Ser fram emot besöket:)
Kram!


 
Bea

Bea

15 maj 2011 22:56

Härligt, Viveca!!!
Jag menar med ditt alster!
Kom ihåg MIG när du blir känd!!!
:-)

http://beabloggar.devote.se

Viveca

16 maj 2011 08:03

Tack Bea!
Jag skall komma ihåg dig oavsett Bea. Jag tror inte jag blir känd;) men jag kan ju börja med att försöka komma ihåg att besöka din nya blogg. Kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards