Sparvöga

Direktlänk till inlägg 6 november 2012

Är det inte det ena...

Av Viveca - 6 november 2012 22:49

...så är det det andra.


Vi börjar få bukt med Markos hovar men han har fortfarande puls och värmeökning till och från på höger fram där han hade hovbölden.


Igår tog jag äntligen en timmes tur på Vilda. Hon stod lite konstigt med bakbenen långt bakom sig i stallgången. Även förra måndagen när hovslagaren var här lade jag märke till det. När jag skulle dra åt sadelgjorden protesterade hon genom att försöka knö undan mig. Hon brukar annars nöja sig med att spänna ut magen.


När vi kommit 30 meter hostade hon rejält tre gånger. Då kände jag igen det från tidigare gånger hon fått luftvägsinfektion. Första gången trodde jag ju att hon fått träningsvärk när vi var på inkörningskurs och även då var hon irriterad på sadelgjorden.


Min slutsats är att höet trots att mögelanalysen var ok är för dammigt, i alla fall för Vilda. Marko har hostat någon enstaka gång.


Än så länge har jag inte hört Vilda hosta oprovocerat och hon verkar pigg.


Nu blöter jag höet igen och har börjat ge av hösilaget från förra året, igen. Alltid lurigt med snabba foderbyten, men dammigt hö är inte bra heller. I helgen skall vi köpa små hösilagebalar och sedan hoppas jag att allt är lugnt på foderfronten. Foderstatsberäkningen kan jag ju kasta;-)


Jag hoppas att Vilda inte blir dålig denna gång och att vi motar Olle i grind genom att skippa höet helt så fort det går.


Ridturen var trevlig i alla fall och vi kommunicerade riktigt bra. En hostserie till blev det på slutet också. Inget flåsande var det dock och hon travade gärna utan att hosta.


Är så glad för den centrerade ridningen. Jag behöver bara tänka trav så travar hon.


Med hopp om en lugnare vinter. Ha en god kväll alla!


Ett par bilder från dagens stormockning. Det blir väldigt mycket kiss och bajs när de både står inne hela natten och går in och ut dagtid. Varje morgon hör jag Vilda morgonkissa MÅNGA liter innan jag hunnit öppna för dem;-)

 
 
Stina

Stina

7 november 2012 15:33

Usch vad tråkigt med höet =(
Hoppas det hjälper att byta till hösilage och att det inte blir nåt mer av hostningarna etc.
Efter Vincent är jag livrädd för hosta !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

8 november 2012 05:57

Ja, det har varit minst sagt lite meckigt i år.

Jag har nu genomfört byte från hö till hösilage på tre dagar vilket inte är det bästa för magarna, men de har fått grunda med bakjäst, betfor och proviva så jag hoppas att inte någon av dem reagerar negativt.

När Vilda hade hosta sist så testade jag ju att lägga in halm efter att hon hade genomgått sin antibiotikabehandling och slutat hosta, då tog det tre dagar innan hon började hosta igen. När jag tog bort halmen så gick den över med en gång. Har inte inflammationen gått för djupt så hoppas jag hon klarar sig utan att bli dålig denna gång. De har ju stått inne på nätterna nu och då är det ju större risk att hon reagerar på dammet.
Hon får timjan och bovete nu ett tag så får vi se om det hjälper. Hon får god andedräkt av timjan i alla fall;)

Hosta är läskigt åtminstone om det blir kroniskt.

Hoppas jag nu lärt mig att inte köpa hö. Även om Vilda normalt klarar hö så måste det vara helt dammfritt och i år har det nog varit svårt att få fint hö pga allt regn.

Nu har jag i alla fall fått tag i småbalar med hösilage till ett jättebra pris. Lite synd att jag lagt pengar på både analys och mögelanalys på höet. Det blir dyrt foder i år. Men de är värda det bästa;)

 
Stina

Stina

8 november 2012 09:58

Jag håller tummarna för att ni klarar det !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

8 november 2012 18:01

Ingen hosta i någon gångart lös i hagen vad jag hört i alla fall. Lite hårdare bollar än vanligt men normala mängder.Vilda har varit lite lös tidigare så det verkar faktiskt bättre för hennes del. Svårt att veta hur mycket jag ska ge då det är fjolårets hösilage och dessutom väldigt blött men inte så noga några dagar. Får göra en analys på nästa parti för Vilda ska bantas och det är svårt om man inte har någon aning om hur vad det innehåller.

 
Kicki

Kicki

8 november 2012 13:50

kära nån vad jag slarvat med att kiak in här!! vilket bassel du haft med bandage och grejer! Skönt att hovbölden beslöt att brisera tillslut! kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

8 november 2012 17:56

Ja nu är det bättre tack o lov, men helt ok är inte högerhoven. Vi kämpar på och jag ber till vädergudarna och skäller på dem om vartannat. Det verkar inte hjälpa dock;-)
Kram!

 
Ann

Ann

9 november 2012 15:46

Tror det är många som fått problem med hovarna den här hösten... :(
Skönt att det är bättre med alla! :)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

9 november 2012 21:12

Ja tänk om vädret kunde bli lite hovvänligare. Enl vet var det väldigt mycket hovbölder nu speciellt på de tunga raserna. Ja det är skönt att alla mår bättre. Hoppas att Vilda inte blir sämre och att Marko blir pulsfri snart. Just nu känns det lugnare omkring mig och det gör att jag är obeskrivligt trött.
Kul att du kikade in.
Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards