Sparvöga

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2008

Äsch här kommer den.

Av Viveca - 24 oktober 2008 00:05

Här är mitt senaste alster. Jag kommer nog göra en del korrigeringar. Kom gärna med kommentarer om vad som kan göras bättre.


Parasiten

En kort berättelse om utnyttjande

Till en början höll sig det potentiella värddjuret på avstånd från Parasiten. Från tidigare erfarenheter av människor med Parasitens karaktärsdrag hade hon lärt sig att det var säkrast så. Parasiten hade fullt sjå att uppvakta flera tänkbara värddjur som hon omgav sig med. Hon koketterade och spred sin inställsamma vänlighet över dem alla. Hon behövde deras erkännande och odelade uppmärksamhet för att få näring till sin själ. Varje motsägelse eller ifrågasättande besvarades med full eld av Parasiten.


Det potentiella värddjuret visste innerst inne att hon kommit för nära Parasiten. Hon hade bjudit in henne och om hon inte aktade sig så skulle hon snart ha henne alldeles innanför huden.


Det äldsta värddjuret hade alltid gjort sitt bästa för att Parasiten skulle överleva och så snart Parasiten knäppte med fingrarna gjorde hon som hon blev tillsagd. En dag valde hon dock att ge sin tid och omtänksamhet till en annan nära anhörig. Det dröjde inte länge innan Parasiten hade sagt upp bekantskapen med både den nära anhörige och Det äldsta värddjuret.


Hon beklagade sig för det potentiella värddjuret som nu insåg att det inte fanns någon återvändo. Van som hon var att ta hand om människor var det ju ingen större uppoffring. Hon låtsades inte om varningsklockorna som skrällde allt högre. Parasiten drog igång ett projekt som de skulle ha tillsammans. Det potentiella värddjuret som nu hade förvandlats till ett fullgott värddjur gav sig med stor iver och entusiasm in i detta. Nu hörde hon inte ens varningsklockorna längre. Hon kände inte att något växte innanför huden heller. De levde i symbios nu, Värddjuret och Parasiten.


De andra presumtiva värddjuren och Det äldsta värddjuret återvände snart till Parasiten. Hon hade den förmågan, att ge andra dåligt samvete. Hennes eget samvete var alltid fläckfritt. En kort tid av lugn infann sig och Värddjuret pustade ut. Ganska snart märkte hon dock att det blev allt svårare att tillfredställa Parasiten. Energin började tryta och i takt med detta ökade Parasitens krav. Små och till synes obetydliga saker blev viktiga för Parasiten. Värddjuret kämpade för att vara till lags. Hon var van att göra andra till viljes och brusade sällan upp. Parasiten tisslade och tasslade bakom ryggen på Värddjuret med de andra. Det kliade nu under huden på Värddjuret. Hon började riva sig så att skinnet blev rött och sårigt. Hjärtat slog dubbla slag allt oftare och hennes kropp blev tunnare för var dag.


Så plötsligt en dag blev Parasiten hysterisk över en bagatell. Värddjuret som nu hade fått nog, sade ifrån. Då Parasiten inte kunde hantera något mothugg övergav hon sitt värddjur omedelbart. Det sista hon sade till Värddjuret var -PARASIT!


Det var då det slog det nu före detta värddjuret att hon hade fungerat som en spegel för Parasitens jagsvaga personlighet. Med hjälp av henne och de andra hade Parasiten kunnat stå emot sin negativa självbild. Nu hade Parasiten ingen användning för henne längre och drog därför vidare till nya jaktmarker. Det före detta värddjuret slickade sina sår och kände hur hennes kropp och själ sakta återhämtade sig. Hon tänker inte så ofta på Parasiten längre, men då och då kan det klia lite i hennes läkta hud.


anm. Beware ...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards