Sparvöga

Direktlänk till inlägg 15 juli 2009

Mental ridning?

Av Viveca - 15 juli 2009 04:30

Trots att tiden brukar gå fruktansvärt fort och att jag brukar göra så lite som möjligt mellan två jobbnätter red jag igår. Jag är väldigt glad för det!


Jag har läst litet i en bok jag lånat "Konsten att tala med hästar" av Carola Lind. Jag är ganska skeptisk och kritisk till sk. "övernaturliga saker" samt till New Age, Homeopati m.m Jag tor det finns många kvacksalvare och profitörer inom dessa (ihopklumpade) områden.


Carola Lind verkar dock fantastiskt duktig när det gäller hästhantering, hästmassage, ridträning m.m Till saken hör att jag tänkte träna för henne i september. Därför läser jag nu boken på nytt och med delvis nya ögon. Den handlar om kommunikation. Om hur vi sänder ut bilder hela tiden och att djur uppfattar dessa bilder samt läser människan som en öppen bok. Om vi övar oss kan vi även fånga upp de bilder/tankar djuren sänder ut.


Jag vet inte om jag köper detta resonemang helt, men att vårt kroppsspråk sänder signaler till djuren är jag helt övertygad om. Att våra tankar, känslor tex. rädsla, lugn och aggressivitet i sin tur påverkar vårt kroppsspråk är ju helt klart. Att kunna läsa sina djurs kroppsspråk underlättar också en hel del i samvaron och samarbetet med dem.


När det gäller telepati är jag lite splittrad. Hur många gånger har jag inte varit med om att jag precis ska ringa till någon nära vän, lyfter luren och så är han/hon redan där i andra änden. Detta utan att det ens har gått fram en enda signal. Om det är någon man ofta talar med så skulle det ju inte vara så häpnadsväckande, men när det är någon man talar med mer sällan...

Det kan ju naturligtvis  bara vara en slump också.


I vilket fall så försöker jag nu tänka postiva tankar när jag föreställer mig hur träningen ska bli med Vilda. Jag blockerar alla( eller snarare tänker dem inte) tankar som innebär att jag ser henne skena iväg med mig, försöka bita mig eller "krångla" på något sätt.


Igår försökte jag hela tiden se framför mig hur hon skulle göra när jag bad henne om något. Även när jag red använde jag detta. Det gjorde oss båda väldigt avslappnade. De förbannade blinningarna gjorde dock det mesta för att förstöra stämningen och dem kunde jag inte telepatera med;).


Jag tittade alltså inte bara ut vägen när jag red utan tänkte den. Jag gav inte bara hjälper utan tänkte innan på hur resultatet skulle se ut. Visst gör man ofta så ändå, omedvetet. Igår klaffade dock precis allt. Var det en slump? Var dagsformen på oss båda extra bra? Eller var det själva avslappningen som gjorde susen?


Jag vet faktiskt inte, men jag ser framemot att träffa författaren till boken och jag kommer absolut fortsätta att tänka i positiva bilder. Det skadar ju absolut inte.


Resultatet blev en ovanligt lång ridtur i både paddocken, ute på vägen och i skogen. Vilda blev trött och njöt så av ompysslingen efteråt,  att hon nästan somnade i stallgången.


Ha det bra alla!

 
 
Emelie

Emelie

15 juli 2009 14:14

Hej! Kul att du tänker vara med på träningen för Carola i september! Den blir troligtvis 5-6.

Var det du som körde förbi mig igår?

http://enapelsin.blogspot.com

 
Bea

Bea

15 juli 2009 21:56

Ha det så skönt du också och njut av din ledighet! :)

http://Beabloggar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards