Sparvöga

Direktlänk till inlägg 15 februari 2010

Härlig ridtur i snön...

Av Viveca - 15 februari 2010 23:15

Hej och tack för alla kommentarer!


Ylle du hade många fina kommentarer på en gång:)


Igår hade jag M och Vilda en underbar dag med snö och solsken.

Vi provade remontnosgrimman. Hon gillade den, men gud vilket stort huvud hon måste ha. Köpte COB-storlek, men fick göra ett nytt hål precis innan remmen tog slut. Det är sådär med storlekar ibland;)


Vi började i paddocken med uppsittning, men hu vad tråkigt och usch vilken tung snö, verkade hon tycka. Det blev en uteritt istället. Vi gick mot en av de andra gårdarna. Vilda frustade nöjt och lyssnade så fint på hjälperna. Mest nöjd är jag med att hon har så fin framåtbjudning från skritt till trav nu. Det räcker att spänna rumpan och låren ytterst lite så börjar hon trava:) Öronen pekade framåt hela tiden utom när hon lyssnade på mig:)


Vi passerade skällande, springande hundar och snö som blåste ned från träden. Hon var lugn som en filbunke, men väldigt pigg och intresserad.


Jag vågade dock inte rida ända fram till gården. Där finns ett tjugotal hästar bla. en eller två hingstar och de brukar komma i full galopp. Tror inte Vilda skulle vara sen att haka på en sådan framfart;)


Sedan skulle M filma, men var då tvungen att gå en bit före. Jag lät Vilda smaka på lite buskar som växte vid diket för att fördöja oss lite. Det lilla matvraket blev så ivrigt att hon till sist sjönk ned med ena benet i diket med snö ända upp till bogen. Det andra benet hade hon böjt uppe på snövallen och åt obekymrat. Det blev till att lägga i backväxeln. Hon var stark nog att ta oss bakåt till fast mark igen:)


Någon film blev det inte heller för när M skulle sluta spela in då började han spela in istället. Resultatet: hans skor som knarrade i snön och denna lilla snutt när han redan var omkörd;)



Vilda har grejat en del med munnen det sista. Jag tror det är tandfällning på G. Har försökt titta in i den lååånga munnen, men kan inte se riktigt. Hon var lite "orangefärgad" i munnen igår, kanske blöder det litet. Ska nog lägga bettet åt sidan helt ett tag. Hon var dock lugn i munnen under ridturen, men verkar irriterad till och från när hon går i hagen, Hon gapar och grejar med tungan. Häromdagen trodde jag hon satt i halsen, men det är nog tänder som sagt. Det är ju dags för nya kindtänder nu:)


Får se om jag hittar en tand snart då! Då får väl tandfén rycka ut med en morotspeng!


Idag filmade jag glatt insläppet av hästarna i stallet, men filmen sparades inte. Så mycket fick jag för att jag klarade boxdörrar och vägvisning med en fri hand;)


Långt inlägg, orkar man inte läsa kan man titta på lita gamla bilder istället:

Vilda 1 år, sommaren -07

    

Vilda 1 år, sommaren -07


  

Okt -07, Jag blev kär:)

  

Vintern -07, hemma på åkern:)

  

Första ridturen ute på vägen utan "ledare" maj-09

Tänk vad mycket det har hänt på så kort tid. Helt fantastiskt.

Ha en trevlig kväll alla!

 
 
Stina

Stina

16 februari 2010 07:23

Tycker alltid det är svårt att veta vilken storlek på träns tex jag ska köpa, cob är för litet ibland och full för stort ...
Tur man har fler hästar så alltid passar det nån *s*

Fotografering och filmning är inte lätt *s*, händer mig ofta att jag inte får med det jag tänkt mig ... jag brukar skylla på kameran ;)

Hoppas hon byter sina tänder snabbt, tycker alltid så synd om dom när dom har ont och besvärligt =(

http://billiejean.bloggplatsen.se

 
Viveca

Viveca

16 februari 2010 12:21

Hon brukar ha Cob på det mesta, men tränset är ju byggt för den andra nosgrimman så kanske är det lite tjockt med remmar under nosgrimman?

Förra tandfällningsperioden märkte jag knappt av, men då använde vi ju inte bett och promenerade mest. Hon har varit lite allmänt grinig ett tag så det är nog tänderna som stör. Hon är lydig och fin i hanteringen, men surar en del "utan anledning". Hoppas också det går snabbt över nu när vi haft så rolig utetur.

Tänker rida bettlöst, men vet inte om jag vågar rida ut ensam eller med hästsällskap utan bett ännu, men med M som sällskap funkar det nog.

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

 
Gitte

Gitte

17 februari 2010 15:42

Inte bara film är svårt. Fotograferade vilda fjordingdamer i helgen och de ville vara så nära kameran så jag gång efter annan satte mig i snön. Och fick bilder på snö eller himmel. Tur nog sprang de glatt fram och tillbaka för många omtagningar.

http://www.nissebus.bloggagratis.se

 
Viveca

Viveca

17 februari 2010 19:02

Nej, det är inte lätt att fota sociala djur. De kommer för nära kameran hela tiden;)

http://perasperaadastra.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards