Sparvöga

Direktlänk till inlägg 8 februari 2011

Förkyld...

Av Viveca - 8 februari 2011 09:23

Hej alla!

Ligger i sängen med datorn på magen. Bredvid mig har jag ett tomt chokladpaket, näsdukar, clementinskal och en trött katt.

Är riktigt förkyld, känns som influensa med värk i kroppen och hög feber till och från. Mellan febertopparna mår jag ganska bra faktiskt. Så planen för dagen är att ta det lugnt fram till tolv. Då ska jag ut och mocka ur uteboxen och fylla på lite ny mjuk torv.


I lördags kväll hade Vilda lyckats fylla sin stövel med smutsvatten och hade åter puls i benet/hoven. Så det blev till att byta förband, vílket var mindre uppskattat. Omslaget blev inte alls så fint som när P gjorde det. Jag kämpade för att hålla fast hoven och få bomull och linda på plats utan knölar. Tur att M var med och assisterade. Ja kunde inte se någon mognad hovböld utan tror och hoppas att det är hålväggen som orsakat problem. Den luktade lite misstänkt.


På söndagen var hon pulsfri igen.

På söndagen var även vi hos Markos uppfödare och köpte lite grejor som de ville bli av med. bla. skaklar, en släpa, lite stängselstolpar samt två rockarder. En jättesöt liten rockard som grannen fick till sin lille shettis Buster:

  


Och en något större och något mindre söt, men fullt användbar. Skall fixa svängel till den och piffa upp den litet:

    

Pratade med hovis igår han skall komma i em och är det ingen hovböld, så verkar han ned hoven ordentligt lägger en sula och skor båda framhovarna. Så ska hon vara skodd en skoningsperiod (8v) så att det läker ut. Sedan trodde han att hon skulle klara sig fint utan skor igen. Är det en hovböld däremot så behöver hon ev. gips och stå inne. Så håll nu tummarna att vi slipper detta. För jag vet en som kommer bli totalt nipprig.


M satte upp dörren till uteboxen igår ifall att vi skulle behöva stänga till. Marko brukar ju haka av både under- och överdörren, men nu har vi satt stopp för det;) Dörren hade slagit sig och marken utanför hade fortfarande en hel del is uppe på, så dörren fick höjas och sågas till lite. Vi hängde ocskå upp varsin vattenhink till dem.


Testade att stänga till igår då det föll slask från himlen halva dagen och på kvällen var det geggigare än på länge i hagen.


Hästarna verkade inte bry sig särskilt mycket. Det blev varmt och vindstilla därinne. Ute blåste det halv storm igen. Jag var dock tvungen att kolla till dem extra och ge dem lite påfyllning på höet sent innan jag gick och lade mig. Sov lite dåligt, men hindrade mig själv från att springa ut och kolla dem. De har ju stått i stall förut. Marko har ju till och med stått i spilta.


  


  

I morse möttes jag av Markos mule ovanför dörren. Två ovanligt torra hästar gnäggade dovt och verkade väldigt nöjda. Vildas hov var torr och fin till och med på kanterna av plasten som var ganska fuktig igår kväll. Jag öppnade, men de fick frukost inne. De får alla mål inne för tillfället pga otroligt geggiga och skitiga hagar. Blåsten har även gjort det stört omöjligt att få höet att ligga kvar inne i hagarna;)


  


De brukar faktiskt stå inne mycket om nätterna. Men nu fick ju hoven vila från det blöta och hala en hel natt, så nu gäller det att den håller sig torr till kl. 17 idag.


    


Ha en bra dag alla! Nu ska jag bädda ner mig och sova med en av katterna innan det är dags för häst- och hagpyssel.

  

 
 
kicki

kicki

8 februari 2011 12:03

haha ruskigt ful, men väsrta lyxsätena på den rockarden ju!! =D
kul att kunna fynda grejer!
ta det vackert med förkylningen nu. kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

8 februari 2011 12:49

Ja, vacker är den inte, men vi får pimpa den lite;)Vädligt bekväma säten dock;)

 
Stina

Stina

8 februari 2011 18:25

Krya på dig !!!
Värsta soffan bara *s* kan se dig sittandes i den med näsan i vädret !!

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

9 februari 2011 08:41

Ja, vi får se vem som får dra den först. Tror på Vilda faktiskt om vi kan justera den så den passar båda. Näsan i vädret;) Jag kanske kan ligga i soffan och äta praliner, mot Sherwoodskogen Vilda!

 
Ann

Ann

8 februari 2011 21:03

Ja, håller med Kicki, men föredrar en ful men skön mot min, "normal" men stenhård... :)
krya på dig!

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

9 februari 2011 08:38

Funderar på att ta bort bilsätena. Tycker det verkar lite klumpigt och onödigt tungt. En vadderad soffa i stället och ev fjädring om M kan fixa det. Den är lite i grövsta laget med u-balkar, men rejäl. Däcken är flygplansdäck;)I stort sett punkteringssäkra. Skall också se om det funkar att bygga om den så att båda hästarna kan dra den. Det blir så mycket grejor om alla skall ha varsin av allt.

 
Sarah

Sarah

10 februari 2011 15:16

Krya på dig!

http://starlet83.bloggplatsen.se

Viveca

10 februari 2011 18:07

Tack Sarah!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards