Sparvöga

Alla inlägg den 17 februari 2011

Av Viveca - 17 februari 2011 17:08

Igår blev hästarna vaccinerade. Vilda, Marko och grannen MDs häst Leo. Det är bra att kunna dela på framkörningsavgiften och dessutom roligt med trevligt sällskap. Vi hade hit en veterinär som precis startat upp sin verksamhet här på ön och hon var jättetrevlig. Gillar den/de vi haft skarpt, men det är viktigt att gynna nya förmågor och de lokala småföretagarna. Hon har även mottagning för häst, hund och katt. Perfekt!


Hästarna skötte sig fint och vi matade på med morötter. Vilda var dock väldigt medveten om att det var en veterinär med en karatäristisk firmabil på gårdsplanen när jag hämtat henne från hagen. Hon körde åsnevarianten och gjorde halt med lätt bakvikt, fastvuxna framhovar och höjt huvud;) Men gav sig efter lite övertalning. Vilda skulle ha både Influensavaccination och Botvax. Jag var dock litet disträ (ovanligt;)) och trodde hon var färdig när veterinären gick ut för att hämta en spruta till. Vilda fick en liten promenad bort mot hagen, fick sedan vända för att få spruta nr 2. Det var bra träning i alla fall.


Marko var ganska spänd men stod kvar på alla fyra i alla fall. Veterinären nöp honom i halsen även efteråt och berömde gång på gång för att träna honom i att slappna av. Leo den fina lilla vita grannponnyn skötte sig jättefint och efteråt fick han låna hästarnas favorithage, medan Vilda och Marko fick stanna i den tråkiga;)


Vi gick in för en fika. Vilda sprang omkring med svanslyft och alla tre hästarna samlades vid övergången mellan hagarna för att pipa litet och galopperade runt som galningar. Det var riktigt kul att se. 


När grannarna gått hem skulle favorithagen undersökas noga. Jag fick dock grusa en sträng att gå på och visa Marko hur han skulle ta sig över isen;) Vilda är litet mer säker på fötterna när det är halt.

    


Nu hoppas jag att det är ett år kvar till nästa veterinärkontakt.För nu vill vi ha en lång skadefri period att bara njuta av, träna och umgås. Mina sluta-röka-pengar vill jag bl.a lägga på varsitt sådant här till hästarna. Har insett att Vildas numera hopplock till träns inte är så jättetoppen. Hon har vuxit i otakt så inget passar ihop. Marko har bara ett gammalt skavt körhuvudlag. Och halva priset på så fina träns med tillhörande tyglar måste jag bara unna mig, fast det gått litet väl mycket pengar nu på hästar med hosta, hålvägg, dåligt hö, översvämmad torv m.m


Ha en bra dag alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards