Sparvöga

Direktlänk till inlägg 11 februari 2011

Fredag...

Av Viveca - 11 februari 2011 08:48

Hej på er!


Hovslagaren var här i tisdags. Han hade tänkt om och ville låta omslaget sitta tills på måndag. Han tyckte det kändes onödigt att sko Vilda eftersom det inte blir helt tätt ändå. Han skall istället försöka täppa till hålväggen. En hovböld verkar det inte vara i alla fall.


För att stöveln och omslaget skall sitta kvar har jag börjat stänga in hästarna på nätterna.


Vad konstigt det känns. Har aldrig funderat på det när Vilda varit installad, men nu när de är vana att gå in och ut som de vill kändes det jätteunderligt. De verkar i och för sig trivas ypperligt. Vilda har ju rollen som vakt så hon är lite bekymrad när dörren stängs. Hon brukar stå i öppningen och hålla utkik, speciellt när det blåser. Hon kan titta ut över dörren, men den är lite hög för den lilla vakten. Hon är den av dem som har mest bråttom ut på morgonen också.


Marko verkar tycka det är riktigt skönt att vara instängd. För ett tag sedan upptäckte jag att han ibland sov ute. Han var våt och ibland bajsig på ena sidan. Det fanns även avtryck av honom i bajshögarna precis utanför boxen. Nu kan hon inte jaga ut honom, fast jag tror nog att han har jagat ut henne lika mycket det senaste. De har något slags maktkamp igen. Han tuffar till sig mer och mer. Flera gånger har han lyckats mota ut henne när de fått hö i boxen. Fast om jag är med och får dem på rätt plats så lugnar de sig snabbt.


I onsdags var det jättefint väder så jag tog med kaffekoppen och fotade lite i vårvädret.

               


   


      


På torsdagen var det snöblask igen. Jag hade naturligtvis planerat torvinköp och torvning igår. Lättast att få torven till hagen och boxen var att dra balen efter mig i snön. Hur var det nu, var det dragdjur jag hade därute?


Skall jobba fredag och lördag natt, men får se hur jag gör för nu är jag mer hängig igen. På tisdagen och onsdagen kände jag mig ganska pigg, men igår hade jag hög feber och ont i kroppen igen och låg nedbäddad halva dagen. Idag rinner näsan. Jag vaknade med feber och nackspärr. Det är alltid svårt att känna efter om man bör jobba eller ej. Men jag får väl se hur jag mår under dagen. Nu skall jag lägga mig ett par timmar i alla fall.


Ha en bra dag alla!

 
 
Stina

Stina

11 februari 2011 10:44

Den där vårkänslan ... den försvann med de 2 decimeter snö vi fått här ...

Skönt att det inte är hovböld iaf men hålvägg är väl inte så kul heller precis.
Hoppas ni får snabb ordning på det hela !

Krya på sig !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

11 februari 2011 13:39

Absolut gjorde den det:( Här var det så vindstilla och fint i morse, så trots snön kändes det ganska ok. Hästarna fick äta ute, vilket de gillar bäst. Nu blåser det så att man nästan lättar från marken och det snöar för fullt igen. Blä, blä, blä. Känner mig inte friskare av vädret precis. Sitter i pyjamas och drar bara thermostället över när jag måste ut;)

 
Sarah

Sarah

11 februari 2011 13:34

Underbara vårbilder, det kan man inte tro nu när vi har fått flera dm snö igen och mer ser det ut att komma!
Krya på dig :)

http://starlet83.bloggplatsen.se

Viveca

11 februari 2011 13:36

Nej, det är deprimerande. Var precis ute i snöstormen och fodrade två blöta djur.

 
Ann

Ann

11 februari 2011 22:26

Å vilka härliga bilder... *längtar* här är det också busväder och inte skönt alls...
Krya på dig!

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

12 februari 2011 11:48

Det blev inte mer än lite försmak av våren. Idag är det strålande sol och vindstilla. En riktigt vacker vinterdag. Hade Vilda varit bandagefri så hade jag trotsat min rinnande nos och tagit en ridtur i snön.

 
kicki

kicki

13 februari 2011 13:13

vår?? jösses...tänk att det kan skilja så mkt på olika landsändar...
ändå så bor jag ju liksom inte ens norr om dalälven..

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

13 februari 2011 15:36

Nja, jag tog nog ut våren lite i förskott. Det blev snöblask dagen efter. Sedan mer snö och minus 17 grader på fredag natt. Igår 10minus. Idag minus tre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards