Sparvöga

Direktlänk till inlägg 21 februari 2011

Tiden går snabbt...

Av Viveca - 21 februari 2011 15:59

Hej alla!


På onsdag fyller min yngsta dotter fjorton år. Det är alltså snart fjorton år sedan jag åkte in till Mölndals sjukhus med värkar och efter bad, lustgas och kvaddlar pressade ut en 3890 g liten klump på ren vilja eftersom krystvärkarna försvann när det var dags. Pappan höll på att svimma när han skulle lossa draglakanet för att de med hjälp av yttre press över buken skulle hjälpa mig att få ut henne. Vi tre kvinnor i rummet tog hand om honom. Ner med huvudet mellan benen (hans huvud, hans ben;)), försåg honom med saft. Sedan fortsatte vi och ut kom hon. En liten skönhet med brottararmar, små håligheter på axlarna (där vingarna suttit sa barnmorskan) och en röst som slog Birgit Nilssons med hästlängder:).


Med envishet kommer man långt. Fast att ha en hormonstinn som ärvt även den egenskapen bäddar för många konflikter, men det är väl så det ska vara. För även om navelsträngen klipptes för fjorton år sedan så är den av segt virke den med och elastisk som ett gummiband. Tonåringen är ibland liten (kort navelsträng) och ibland stor (lång navelsträng) snart brister den för gott och vi kan få ett mer vuxet förhållande till varandra, på gott och ont:)


Så idag blev det inhandling av födelsedagspresent.


Slank även in på Hööks eftersom jag är lite trött på att Vildas träns sitter dåligt och för tight bakom öronen samt så behövde jag ett träns med nosgrimma till Marko.


Smart som jag var hade jag med måttband så nu hoppas jag att jag måttat rätt. Jag vet inte om Vilda har konstig huvudform/storlek eller om det är så att de flesta träns är anpassade efter halvblod. Jag blev dock glatt överraskad när jag kom till tränsavdelningen för de hade fått in mängder av träns bla. clincherträns( tips till Kicki:))


Jag har många gånger funderat på att pröva islandsträns på Vilda eftersom de är lika remontträns fast med lös nosgrimma och de kanske passar huvudformen bättre. Nu har jag ju ridit utan nosgrimma det sista eftersom den blev för kort helt plötsligt. Jag mätte därför ett antal sådana och enligt måttbandet så ska detta passa:

    


Till Marko blev det ett remontträns och tyglar ingick:

  


Marko börjar växa ur sin grimma och vad passade då inte bättre med en ställbar för halva priset:

   

E´s present fick vara med på ett hörn:) 


Tja, de spanska tränsen får vänta och jag gillar att klämma, känna och mäta saker innan jag slår till, vilket bara funkar IRL. Egentligen har hästarna kostat lite för mycket redan det sista, men vi måste ju ha grejor som passar:)


Vad har hänt här mer?

Jo kommer ni ihåg att jag brottades med småbalarna? Min händige man fann på råd och fixade en anordning så jag kan hänga upp balen på ett spett och rulla ut hösilaget från den igår fick den en riktig talja så jag kan hänga upp den på egen hand:



  


  

Smart va!

 

Han har även installerat grovtvättmaskinen i tvättstugan, men den gick sönder efter provkörning, suck. Ett element har installerats i tvättstugan, men då försvann golvvärmen i badrummet och det var -14 grader ute i helgen, brrr. Huvudsäkringarna har gått till och från, så har man inte att göra så skaffar man sig. Men han får nog ordning på grejorna till sist. Han har även byggt om värmepannan lite för att återvinna värme med en fläkt, säkert jättebra;)


Nu skall jag ge mig i kast med att vika tvätt från ett gigantiskt tvättberg. Sedan är det jobb i natt. Skall bli intressant att se om jag lyckas vara någons arbetsmiljöfara igen bara genom att göra mitt jobb, inte dåligt va!;)


Ha en bra dag alla!



 
 
Sarah

Sarah

21 februari 2011 17:05

Den dagen jag får barn kommer nog navelsträngen sitta i även när barnet är vuxen.. Haha hönsmamma som man är! Åren går fort!
Smart man, det där med ensilage balen :)

http://starlet83.bloggplatsen.se

Viveca

21 februari 2011 18:28

Ens barn är ju alltid ens barn, men att få dem till självständiga vuxna individer är ju målet med uppfostran. Man vill ju att de skall kunna stå på egna ben och klara sig bra genom livet. Annars blir det ju en massa fyrtioåringar som måste ha föräldrarna till att gå deras ärenden;)

 
Stina

Stina

21 februari 2011 18:13

Tränsen var dödssnygga !!

Jadu, tiden går snabbt ... min lilla bebis ska själv ha barn nu !!! Hur gick det till ??

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

21 februari 2011 18:25

Ja, de var fina. Hoppas de passar bara. Får prova när jag är ledig och ska träna hästarna nästa gång:)

Ja, fattar det inte riktigt. Min stora blir arton i sommar. Ännu mer obegripligt...

 
Ann

Ann

22 februari 2011 08:56

Det är kul att köpa nya fina grejer (träns) till hästarna!
Mellis är inte så kul förståss för hon har strl ponny på träns men full på pannbandet... lite småbesvärligt det..!

Ja barnen växer och det går alldeles för fort! :)

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

22 februari 2011 14:57

Det är inte lätt när det är så med storlekarna. Egentligen skulle de sälja allt löst så man kunde plocka ihop själv. Tror att Vilda har cob på tränsen och antagligen full på pannbandet, men även måtten på respektive storlek skilde sig ganska mycket när jag mätte på Hööks.

 
Carin

Carin

22 februari 2011 09:22

Jättefint skrivet! Jag hoppas innerligt att navelsträngen alltid kommer finnas kvar till viss del. Eller att den inte svätter för mycket när den brister, kan man skriva så? Min stora tjej är snart tonåring och mitt uppe i puberteten. Känner så mycket igen vad du skriver. SÅ stor men samtidigt så liten...

Nice med lite nytt till pållarna, riktigt snygga *blingisar* POSH! *S*

Jag får väl köpa ett pannband med *bling-bling* till Tompa i Gbg :P så han inte känner sig helt "ute"

Kramen/C

http://ekbladet.bloggplatsen.se/.bloggplatsen.se

Viveca

22 februari 2011 14:55

Tack Carin! Jo man vill ju ha kvar närheten samtidigt som de står på egna ben. Just nu tycker jag det är ganska jobbigt speciellt när hon inte trivs med Mats, och hon vet exakt vilka knappar hon skall trycka på för att jag skall få dåligt samvete. Men det går över;)

Ja det blev lite blingbling. Konstigt för jag tror alltid att jag gillar det enkla bäst, men men. Dock finns det inte att få tag i sånt jag gillar bäst till de priserna de har på Hööks. Skulle vilja ha ett enkelt svart träns/huvudlag med breda remmar inte smala och INTE pullar eller Aachennosgrimma;)Får väl börja sy själv som jag tänkte förmlänge sedan. Ja shoppa du på mässan:) Har inte bestämt om jag skall åka eller ej.

 
kicki

kicki

22 februari 2011 10:41

vad roligt med nya prylar! *avis*
när man väl vant sig vid "islänsk minimalism" så inser man att många gånger behövs inte alla remmar på vanligt träns...
jag köpte ju ett o gjorde om, tyckte det skulle vara roligt med ett "riktigt" träns igen...men nu har jag skippat nackrem+sidstycken och gått tillbaks till lös nackrem och nosgrimma =D det var så bökigt att tränsa med alla grejer som satt fast i varandra!

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

22 februari 2011 14:41

Jag hoppas det funkar med det nya tränset. Nosgrimma är jag egentligen glad att jag slipper numer när hon slutat gapa, men med det nya tränset kanske jag måste ha det när det inte finns käkrem?

Får se hur det funkar. När man rider är det inga problem, men när jag leder så kan hon få för sig att rycka hit eller dit om hon är på sitt trevligaste humör och en gång slet hon sig hur hela alltet, dock i hagen;)

Jag har allt som allt köpt två träns till henne förut och en lös nosgrimma och plockat delar allt eftersom hon vuxit på tvären, så jag är inte så mycket för att köpa en massa onödigt. Därför hoppas jag att hon motsvarar islandsproportioner;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards