Sparvöga

Alla inlägg den 2 januari 2011

Av Viveca - 2 januari 2011 20:54

Hej alla! Hoppas ni haft en fin Nyårsafton. Själv jobbade jag. Mats passade kusarna och hade koll på alla tonårsbarn som var spridda för vinden hos olika kompisar. Det var nog lugnare för mig än för honom  .


Här blåste det halv storm.

Hästarna ville inte vara i uteboxen. Jag stod inne med Marko när de fick sin kvällsmat. Men när jag gick ut på väg till jobbet var ingen av dem inne och det mesta av höet låg kvar. Fick övertalat Vilda att gå in när jag stod utanför, men jag var tvungen att åka efter en liten stund.


Mats fick strax före tolvslaget lägga ut höet i hagen i stället. När det blåser riktigt kraftigt vill hästarna ha full koll på vad som händer, så att kalla det för vindskydd är en sanning med modifikation. Det var dock helt vindstilla därinne, eftersom det blåste från rätt håll för en gångs skull.


Utöver blåsten så smällde det en hel del. Marko hade rusat runt lite grann, men lugnat sig när Mats stått hos dem. Vilda tedde sig hyfsat lugn, men lite spänd och uppskattade att Mats smekte henne lugnande trots att hon inte brukar gilla sådant mitt i maten.


På nyårsdagen var hästarna väldigt trötta och Vilda såg hängig ut. Hon blev dessutom irriterad när jag försökte känna över henne bakom ganscherna. Hann dock inte mer än så innan jobbet kallade igen. Hon var inte andfådd dock, men hostade till ett par gånger.


Lämnade en lapp hemma med tel nr till distriktsvet. om hon skulle bli dålig under natten. Bad Mats kolla att hon kunde svälja ordentligt. Det var väldigt frustrerande att inte vara hemma och kunna kolla till henne själv på hela natten. I morse såg hon fortfarande ganska trött ut, men reagerade inte när jag kände runt ganascherna. På eftermiddagen när Mats kom hem tog vi in båda hästarna för lite borstning och genomgång. Ingen feber, inga problem att känna runt huvud-halsområdet. Ingen förhöjd andningsfrekvens. Kände dock en pust av varlukt, försökte titta och lukta i munnen på Vilda men blev inte mycket klokare. Så i morgon blir det till att ringa distriktsveternären, åtminstone för rådgivning.


Jag är ledsen att jag inte kommenterat hos er på ett tag. Har haft så mycket i huvudet nu, så jag har mest bara grubblat och varit trött. Dock har jag läst era inlägg:) Återkommer inom kort.


Nu skall jag faktiskt sätta mig framför tv´n en stund och försöka slappna av litet.


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards