Sparvöga

Direktlänk till inlägg 4 december 2010

Vad bidde det då...?

Av Viveca - 4 december 2010 10:15

Gårdagens shopping, suck!

Började med att åka till Biltema då det inte verkade finnas någon spolarvätska i bilen jag lånat av min styvson. Min egen har gått i förtidspension, tror jag.


  


Sist jag lånade hans bil så fyllde jag på luft i däcken. Det var olika lufttryck i alla fyra, inte konstigt att jag vinglade fram längs vägen. Jag försedde även den lilla gröna Mazdan med en isskrapa. Kan vara bra att ha! Nu har han åtminstone fått på vinterdäck, men spolarvätska fanns det ingen.


Tyvärr hjälpte det inte att fylla på för det måste varit fruset någonstans, så jag fick stå ut med snömodd på rutan och risk att bli bländad. Jag hatar när det inte finns spolarvätska och är något av en spolarvätskemissbrukare.


Jag tog några djupa andetag och fortsatte till Hööks. Efter lite efterforskningar läs Goolglande) hade jag spanat in ett par nubuckstövlar med fårskinn i hela fotdelen, mmm, lät underbart.


Jag hittade dem med en gång. Rätt storlek, kände på lädret, mjukt och rejält. Kände inuti, ulligt och varmt. Stoppade i foten....Kunde inte få i foten. Detta sker då och då när Viveca ska prova skor. De gör skorna så förbaskat smala om ankeln så foten kan ej komma ner. Detta trots att en dragkedja gick hela vägen från skaftet till hälen. Attans fanns inte heller i en större storlek. Hade fått gå upp två storlekar då. Provade ett par liknande i konstläder och med teddy i hela skon. Kunde inte dra upp dragkedjan efter att jag faktiskt fått i foten.


Efter en hel del botaniserande i skohyllorna gav jag upp och åkte till Granngården. Det var min plan B. De brukar vara något dyrare, men så brukar de även ha Graningestövlar, vilka jag funderat på ett tag men aldrig tagit mig råd till.


Efter lika mycket suck och stön i Granngårdens butik, inser jag att inget passar. Graningestövlarna kunde de bara ta hem på beställning. Men jag vill ju prova först, annars kan jag ju lika gärna beställa på nätet. Jag vill klämma, känna och gå runt i ett par skor innan jag köper dem( speciellt med den prislappen). De hade Mounatain horse stövlar, men enbart i skaftvidd regular. Jag behöver viiiida. Det kunde de ta hem på beställning, men jag vill ju prova...suck.


Prövade till sist ett par thermostövlar vilka jag precis kunde knäppa översta karborrebandet på. Hööks modell fick jag inte på mig.


Det får väl bli de här suckade jag. 499 kr var väl ett jättebra pris, men inte kommer de hålla varken värme eller skick som ett par riktiga vinterstövlar...


Ps. Kom hem med en onödig sak till hästarna En sån här: http://www.hooks.se/Product.aspx?productid=710061 Ds


 
 
Kicki

Kicki

4 december 2010 14:21

jag gillar inte stövlar alls jag...då ska det vara med ganska låga skaft isåfall.
jag satte ju saxen i mina mountain horse termostövlar för några dar sen och nu ÄLSKAR jag dem. de är ungefär som snowjoggers nu, det e helt perfekt!
hoppas dina stövlar håller dig varm!
kram

http://kaa.bloggplatsen.se

Viveca

5 december 2010 00:23

Jag använder mest kängor eller skor största delen på året. Tycker det är både bekvämare och lättare att hitta rätt sort. Men nu vill jag ha ett par som jag både kan rida och pulsa i snö med utan att få snödrivor innanför skaften. Vill inte byta skor när jag byter häst eller arbetsmoment;)

Smart att klippa av stövlarna;)

 
ylle

ylle

4 december 2010 18:11

Det är urknasigt att så många affärer inte längre har varorna HEMMA, man måste boka in dem utan att kunna prova. Håller med Dig, det är DÖDUMT!!!!

http://ponnyflickornasblogg.bloggplatsen.se

Viveca

5 december 2010 00:16

Det kostar väl med lager. Förr kunde man ju till och med fråga efter storlekar som ej stod på hyllan, och då hämtades de på lagret. Nu står allt de har nästan alltid redan framme. Jättedumt är det.

 
Stina

Stina

4 december 2010 18:33

Det där med stövlar är så himla svårt, inte lätt att hitta några man får på sig =(
Hööks thermostövel gick faktiskt bra på mig, man får tacka för att man hittar nåt !

http://billiejean.bloggplatsen.se

Viveca

5 december 2010 00:12

Det är svårt och visst kan man mäta och skicka efter på nätet, men när det gäller skor eller jeans så vill jag gärna prova. Det är tur man hittar något som sagt:)

 
Ann

Ann

4 december 2010 21:57

Hoppas din boll är bättre än min, för den är punkterad!
Men den går att leka med ändå..!

Har också problem med att skaften är för tajta, för det är inte benen som är för stora...

http://annrosdahl.bloggplatsen.se

Viveca

5 december 2010 00:10

Än så länge har de bara undersökt den skeptiskt. Antar att din boll har blivit lite mer illa behandlad;)
Nej benen äe inte för stora. Hade jag varit tonåring så hade jag skyllt på min kropp. Nu skyller jag på kläderna.

 
sofia

sofia

5 december 2010 12:33

Tydligen håller inte heller jag EU standard för mina fötter går inte heller ner på det viset *morr* man kan ju inte ta större storlek bara för att få ner foten=(

Varor ska vara hemma, det är INTE roligt att köra o komma fram med tomma hyllor:/

http://www.stallneshime.bloggplatsen.se

Viveca

5 december 2010 18:14

Håller med dig. Kanske något att tänka på för fabrikanterna. Alla är tyvärr inte stöpta i samma form.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Viveca - 11 juli 2017 16:08

Anekdotisk bevisföring är något som används allt flitigare på diskussionsforum. Det kan handla om rasism, antiabortpropaganda, antivaccinationskampanjer m.m.   Till skillnad från vetenskaplig evidens handlar bevisen om något som personen i fråga ...

Av Viveca - 27 februari 2017 14:30

Första förlossningspraktiken är nu avslutad.   Tjugofyra förlossningar har jag nu i bagaget. Endast en av dem avslutades med sugklocka, övriga har varit normala, vaginala förlossningar. Trots sömnbrist, späckat schema med en hel del vanligt plu...

Av Viveca - 8 januari 2017 12:51

Tredje veckan av VFU på förlossningen är gjord och jag har bistått vid nio förlossningar. Det är fantatstiskt att få vara med i ett så viktigt ögonblick i kvinnors och pars liv.   Många lärdomar har jag fått med mig och mycket har jag kvar att ...

Av Viveca - 4 december 2016 11:10


    Det är två veckor kvar till praktik. Första perioden börjar med Förlossningskonst I i 8 veckor. Därmed startar även jakten på de 50 förlossningarna som skall vara avklarade innan examen.   Före dess är det en hel del studieuppgifter som ...

Av Viveca - 4 december 2016 00:27

Ja, kanske... Mitt nya liv som student har pågått i några månader nu. Inser att det bara är drygt ett år tills jag är färdig barnmorska. Ända sedan jag väntade A dvs 24 år sedan bestämde jag mig. Sedan jag skilde mig och flyttade lite längre bort fr...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards