Sparvöga

Alla inlägg under september 2009

Av Viveca - 6 september 2009 15:49

Kursen igår var givande, men hade nog gett mer om jag hade haft med Vilda. Vi fick bla skritta, trava och galoppera (utan häst) för att bli medvetna om våra rörelser och balans. Mycket nyttigt. Själv hade jag tyngdpunkten åt höger dvs. obalans. Det visste jag redan, men har nu verktyg för att göra något åt det. Det gör också att Vilda slipper bli sned om jag nu kommer ihåg att tillämpa det. Jag har lite bilder på de andra som var med med sina hästar, men får kolla först om det är ok att jag lägger ut bilderna.


Jag var jättetrött när jag kom hem denna gång hade min egen lilla valnöt fått jobba. Precis när jag duschat och brett mina mackor för att åka till jobbet, ringde L från stallet. Vilda var ute och srang på vägen och hon fick inte tag i henne. Hemtjänsten hade tydligen sett en brun ponny på vägen vid kyrkan. Den lilla fulingen som verkligen ogillar att gå åt det hållet när vi promenerar eller rider;) Kan själv, minsann.


M var ändå på väg åt det hållet med lastbilen, men väl framme hade L fått tag i henne, så nu får hon vara i hagarna precis vid stallet, där det finns el. Hon verkar dock glad och nöjd med sina hästkompisar där. Så nu hoppas jag att hon stannar i hagen. Det är väl roligt med en självständig häst som vågar undersöka saker i sin omgivning, men det kan bli ganska farligt.

Ha det bra alla!

Av Viveca - 4 september 2009 20:07

Fick ett sms idag: Hej! Vilda är i fel hage. har rymt idag igen. Flytta henne gärna. tack på förhand Mvh nn


Jag var precis på väg att åka till stallet ändå. Där gick den lilla rymmaren och trivdes väldigt bra i en egen hage. När jag kom ville hon dock bli insläppt till de andra, men efter jag sträckt trådarna som hängde i bågar mellan hagarna, fick hon allt gå med ut istället.


Vi tog en blöt promenad i skogen och jag tänkte ta en rejäl tur med många uppförsbackar, men se det ville inte Vilda. Hon snurrade runt, runt och drog och hade sig, eftersom hästarna vid stallet gnäggade efter henne. Nåja, jag hade inte lust att bråka så jag gjorde en liten skenmanöver och tvingade henne att gå en annan väg till stallet.


I stallet blev det ompyssling och rensning av hålväggarna. Det blåste ute och spöregnade så jag funderade på hur vi skulle motionera på bästa sätt när jag dessutom var ensam. Lite ridning i paddocken! Vilda nosade på sadeln, men var inte ovillig att få den på sig som sist.


Sagt och gjort. Hon var jätteduktig idag, trots att det var längesedan sist. Trava ville hon dock inte, men efter mycket om och men så blev det allt lite trav i alla fall. Ingen hosta eller trötthet alls. Jag pressade henne inte så mycket eftersom hon trots allt kan vara lite öm i hoven ännu. Men i skritten gick det väldigt fint och öronen pekade åt rätt håll hela tiden:)


När vi var på väg tillbaka till stallet kom M. Han hade kört fast i skogen med lastbilen, så han fick vara groom istället (vilket han älskar).


Husse borstar

Imorgon ska jag på kurs för Carola Lind. Det var meningen att Vilda skulle vara med, men pga att hon varit sjuk så är jag med på teorin och tittar sedan på när de andra rider.


Det ska bli spännande.

Ha det så bra igen alla!


Av Viveca - 4 september 2009 11:19

Först vill jag tacka för alla kommentarer. Det är så roligt att ni läser och kommenterar.


Gårdagen resulterade i ett par nya jeans och skor till E, som hon betalade själv. Väldigt nyttigt! -Nu har jag nästan inga pengar kvar av det jag sparat, sa hon. Hon funderade, provade och räknade fram och tillbaka.


Vi var hemma sent så jag stack till stallet, bytte till regnställ och åkte upp till hagen. Mitt lilla matvrak stod och tänjde på trådarna och hade tydligen lyckats få ned stängslet mellan två hagar i dag. Hela flocken hade sprungit runt i de två hagarna. Dagens hjälte, månne?


Kände igenom henne. Hon verkade varken öm eller varm någonstans. Försökte säga till när hon hängde på tråden -Nej!!! och klappade händerna. Hon flyttade lydigt bort från stängslet.- Bra! Duktig! Sedan samma visa igen. När jag hade vänt bilen och kom tillbaka förbi hagen igen öppnade jag fönstret och sade till igen. Då lunkade hon lydigt bort. Kikade i den inre backspegeln. Hästen stod nu bortom synhåll(trodde hon ) och lutade sig över tråden för att få tag i lite ljung på utsidan. Skulle tuta, men tutan funkade inte, äsch det hjälper bara för stunden ändå. Lilla envisa matvraket. Jag börjar tro att vi är ganska lika hon och jag;)


 Det verkar ta väldigt lång tid att laga elaggregatet, men förhoppningsvis rymmer hon inte så långt. De går dock nära vägen nu så skräckscenariot är att hon har sönder stängslet och hela kockobelloflocken är ute och travar på vägen. Idag måste vi ut och få bort lite överskottsenergi oavsett väder.

Ha det bra i regnet allihop!

Av Viveca - 3 september 2009 12:17

Idag vill jag träna med Vilda, men har fått lite gnäll här hemifrån att jag alltid är med hästen och aldrig gör något annat? Vet inte om det stämmer precis för jag lägger mer tid på hemmet än hästen, men det kan nog behövas ett ordentligt ryck här hemma trots allt.


Tvätthögarna växer. När smutstvätten minskar så ökar ju storleken på högen som ska vikas och läggas in i garderoberna. Det är tydligen ingen annan som reflekterar över detta faktum. Att gnälla på att man inte har några rena kläder när smutskläderna täcker hela golvet i ens rum ger tydligen inte heller någon vink till somliga att det kan ha ett samband.


Nu viker jag tvätt för glatta livet samtidigt som mitt samvete gnager på om den lilla krutdurken i hagen överlever två dagars vila i rad;)


Snart är det bara strumporna kvar, och dessvärre verkar de flesta ha separerat från sin make? Skulle gärna vilja ha ett ord med den där strumptjuven som härjar i många hem. Konstigt nog så verkar han/hon oftast låta mina och M´s strumpor vara. Gillar väl barnstrumpor bäst?


Har lovat E skjuts till shoppingcentret. Hon skall byta ett par jeans och köpa skor. Hon fullkomligt äter skor, så den här gången får hon betala dem själv. Själv ska jag inte köpa något alls!


Ha det så bra alla!

Av Viveca - 2 september 2009 13:07

Det blev inte någon lång promenad igår, men däremot händelserik. Vi gick förbi när M avverkade träd, spännande och lite läskigt. Konstigt med alla nedfallna träd nu på ett nytt ställe. Vilda undersökte till och med motorsågen som låg vid vägkanten. Hon nosade lite på den och gick vidare. Fyrhjulingen undersöktes med, men med lite mer skepsis, även om hon sett den ett flertal gånger tidigare.


Sedan blev det tömkörning i paddocken en stund efter att hon hälsat på sina två kompisar som går i hagarna vid stallet. Det tredelade bettet verkar sitta bra även om hon gapade litet med det med. Hon hade bettplattor istället för nosgrimma och det funkade bra, det var dock svårare för henne att svälja grästuggorna som hon snodde åt sig. Hon fick till och med spotta ut en del av gräset,GRÄSMISSBRUK!! Hon har nog blivit lite bortskämd igen med att få äta. Det blir till att öva igen.


Hon var i alla fall jättduktig i paddocken, men vi höll bara på en liten stund. Sedan var det hovvård med klet och kladd i stallet.

Ha det bra alla!

Av Viveca - 2 september 2009 12:43

Inga pengar så lång ögat når. M gräver huvudet i sanden som en struts. Han ligger med andra ord i sängen och deppar. Inte det bästa sättet att skaffa jobb på. Jag blir frustrerad eftersom jag funkar precis tvärtom. Ju större motgångar desto mer kämpar jag. Det är dock han som måste kämpa denna gång. Jag försöker hjälpa honom, men blir samtidigt irriterad och otålig när det inte händer något.


Det är nog dags för nästa steg. Ytterligare en vända med papper och blanketter till Kronofogden och sedan får det bli Tingsrätten för idioten som inte betalar. Varför ska han åka på båtsemester och bygga ny altan(för bl.a pengar M dragit in åt honom), medan vi ska försöka livnära oss på pasta?


Förstår inte hur han kan med, ännu mindre förstår jag varför han tror att jag ska fortsätta vinka åt honom från bilen när jag ser honom i samhället. Kanske lite kallprat i affären nästa gång? -Heeej! Vilken fantastisk semester vi fick i år tack vare dig. Ja, vi har mest varit hemma, hemma och hemma. Hur har ni haft det? Åh, vad trevligt det låter! Nej, vi trivs bäst med att leva knapert, så det är ingen fara. Tack så hemskt mycket och hälsa familjen!

Av Viveca - 1 september 2009 09:58

Arbetade i söndags natt och kände mig hängig, frusen och snuvig. Har jag blivit smittad av liten häst? Svininfluensan? Nej, det tror jag inte. Låg och vilade hela kvällen igår och känner mig mycket bättre idag förutom en del hostattacker.


Idag verkar vädret vara bättre också. Igår regnade och blåste det hela dagen, passade ganska bra att ta det lugnt med andra ord.


Planerar en långpromenad med yrvädret Vilda idag och lite tömkörning. Ska prova det nya bettet och hoppas att vi kan lägga nosgrimman på hyllan. Prövar nog körhuvudlaget som saknar nosgrimma och har sköna breda remmar.


M har inte fått betalt fortfarande. Nu fattas "bara" 70 000kr från en uppdragsgivare och 20 000kr från en annan, suck. Kanske kunde man göra så själv när man betalar sina fakturor. -Jag gör ett avdrag på telefonräkningen för jag tycker att det var lite dyrt denna månad...


Tröttsamt! Kanske dags att ta förskottsbetalt i fortsättningen, men vem går med på det?


Det ordnar sig säkert, det brukar det göra. Får väl sätta Vilda i arbete snart. Nästa gång vi går på kurs ska hon få dra timmer:)


I söndags gick vi förbi en massa avverkade träd som M och hans kompis hade fällt. De var väldigt spännande. Vilda undersökte stockarna och körde huvudet i en lövkorg för att kolla om där var något att äta? De nordsvenska generna? Hon är väldigt duktig i trafiken nu också. När det kommer bilar bakifrån brukar jag vända henne om. Kommer de framifrån bryr hon sig inte nämnvärt, tittar bara lite på dem. Lösa hundar är inte heller några bekymmer, men en cykel som närmade sig bakifrån var fruktansvärt läskig. Kanske lät den för litet? Moppar är inte heller farliga längre. Nu längtar jag tills vi rider ut så småningom igen. Kanske vågar jag till och med tömköra henne själv på vägen utan medhjälpare?


Vi får se.

Ha det bra alla och tack för alla kommentarer. Det är kul att ni är intresserade av att läsa trots att det blir lite tjatigt om hästen, hästen och hästen...

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards