Sparvöga

Alla inlägg under september 2009

Av Viveca - 30 september 2009 14:17

E red på ridskolan igår. Efter det åkte vi för att handla vinterjacka. Hon har fått sitt barnbidrag för första gången. Det var ett väldigt provande och springande mellan olika butiker, men till sist bestämde hon sig. Mest retade jag mig på att hon sade att hon såg tjock ut. Tröttsamt! Hon är allt annat än tjock, men en vinterjacka är ju bylsig. Nu har hon hundra kronor kvar av barnbidraget, så nu gäller det att prioritera;) Vantar eller hål i örat?


Det blir nog jättebra för henne att lära sig vad saker och ting kostar samt att planera sina inköp.


Jag köpte mig ett par jeans. Väbehövligt då alla andra par är mellan 3 och fem år gamla samt knappt håller ihop.


Efteråt åt vi fantastiskt goda sallader på vårt favoritfik och för första gången på över en vecka fick jag inte ont i magen efter maten. Kanske dags att bli vegetarian?


Nu ska jag ringa på en diskmaskin, håll tummarna för att den inte är såld!

Ha en bra dag alla!

Av Viveca - 29 september 2009 20:44

Idag tyckte jag att Vilda gick lite konstigt igen, som att det låser sig vid vänster armbåge(precis som jag tyckte sist)? Inte någon rikitig hälta denna gång utan mer "stelt", och väldigt svårt att bedöma. Hon travade av egen fri vilja, men hon galopperade ju frivilligt när hon var halt senast så det säger inte så mycket.


Kände över henne. Hon verkade reagera lite grann ovan knäet och nedåt i vä ben, men inte vid armbågen. Hittade ingen svullnad och ingen riktigt öm punkt. Hon fick lite massage, sedan gick vi ut i paddocken och löshoppade efter uppvärmning lite försiktigt ett par gånger i varje varv.


Hon var lite motsträvig till en början, men eftersom jag var ensam så var belöningen "varsågod (och gå till gräset)", vilket hon snabbt fattade. Andra hoppet avslutade hon knappt innan hon körde ned mulen i gräset och belönade sig själv;) Hon brukar tycka det är väldigt kul att hoppa(de få gånger vi gjort det), men idag tog vi det försiktigt eftersom jag inte var säker på hur hennes ben mådde. "Hindret var mellan 30-40cm högt så det var bara ett litet skutt, men hon fick inte riktigt med sig vä fram och slog i ett par gånger. Hon har å andra sidan ingen jättebra hoppteknik och är mest inställd på att få äta;)


Blev inte klokare efter detta, får se hur benet verkar imorgon.

Av Viveca - 29 september 2009 10:00

Lite filosoferande så här mellan hushållsgöromålen.


Att våga visa sin okunnighet, våga fråga och inte minst våga försöka är enligt mig vägen till kunskap. Att låsa sig till att tro att man vet eller kan allt är nog bästa sättet att inte lära sig något nytt.


Vad krävs då för att lära sig? Nyfikenhet, intresse och lite mod samt ibland till och med dumdristighet.


Av Vilda har jag lärt mig och lär mig mycket. Djur bara är. De fördömer inte. De kalkylerar inte. De är inte elaka eller beräknande. De som tror något annat bör rannsaka sig själva.


Sist men inte minst måste man tro på sig själv. Självförtroende och självinsikt, att tro att man kan, men veta sina begränsningar. Minska sina begränsningar genom att skaffa ny kunskap och vidga sina vyer. Att lära är en process som aldrig tar slut oavsett vad det handlar om. Man blir aldrig fullärd.


Några citat på vägen:

"De som tror att de kan, de kan" Vergilius

"Ingen vet vad han klarar innan han har försökt" Publilius Syrus

"En del kan så mycket att de vet hur pass lite de kan - andra kan så lite att de tror att de kan allt" Okänd


God förmiddag!

Av Viveca - 29 september 2009 08:50


Vädret är underbart, "krispigt", frosten börjar nu smälta i solen. Vantväder? På bilden min brors Mustang som skall stallas in snart.


Hästarna går fortfarande ute och snart kommer första höleveransen.


Idag blir det en fantastisk dag. Det är nästan vindstilla. Igår blåste det så att fönstren skallrade.


Efter lite plock här hemma blir det en tur till Vilda för tömkörning eller ridning i skogen. Får se vad hon säger om saken;) Hon brukar vara lite trött på förmiddagen och ligger säkert och solar just nu.


Tack för alla kommentarer om min frisyr! Är supernöjd, lättskött är den med, passar mig perfekt.


Ha det bra och njut av denna fantastiska höstdag!



  

Av Viveca - 28 september 2009 13:36

Först vill jag tacka Bea för det var hon som fick mig att få arslet ur vagnen.

Sedan kommer bildbevisen på själva processen. Egotripp?


  

Ja, det var så här jag såg ut före (hualigen)


  

Förberedd!


  

Nu är det för sent att ångra sig


  

Mycket hår hade jag


        

Färgning, så allvarligt är det inte, men lite svårt att sikta med kameran.


  

Färdigt! puh! Det var lite jobbigt att komma åt i nacken.

Den diarre´färgade bakgrunden bjuder jag på. Vi ska renovera, någon gång;)

    


Ja, jag är nöjd med resultatet. Framförallt lär det ta ett tag innan det är dags igen:)


Ha det bra alla!

Av Viveca - 28 september 2009 09:31

Det är fantastiskt vad motgångar och bekymmer sätter saker i proportion och får sådant som annars hade varit väldigt jobbigt och irriterande att bara vara som små fluglortar, varken mer eller mindre.


Fluglortarna:

Diskmaskinen är ju sönder som sagt, så det måste införskaffas en ny, inte så kul shopping, men skönt att slippa handdiska. Hade i och för sig börjat vänja mig nu.


Min bil har punka och nu har även reservhjulet gett upp. Kör därför omkring i M´s jobbarbil(pickup), som skramlar och brummar och känns som en lastbil att köra, tråkig men den tar sig fram och är mycket bättre att köra vatten till hästarna med än min låga sportmodell.


Fördröjningskassan, säger inget mer (se tidigare inlägg)


"Idioten" var kanske ingen fluglort, utan en större skit, men nu när allt börjar ordna upp sig så får vi snart kraft att gå vidare med hans obetalda fakturor.


Gammalt groll, inget att bry sig om överhuvudtaget, känns befriande. Vad andra gör eller pratar om är och förblir deras bekymmer. Jag har gått vidare och kommer inte att lägga några värderingar eller energi på sådana små petitesser.



Livet är alldeles för viktigt, och vem vet kanske alldeles för kort för att låta fluglortarna påverka livsenergin.

Energitjuvar och småbekymmer bör placeras där de hör hemma: bortom all tanke och uppmärksamhet. De självdör då. Energin bör man hellre lägga på sådant som förgyller livet och på de bekymmer som verkligen är värda att kämpa sig igenom. Bekymren blir då till framgång och vips har du frigjort energi som kan användas till att njuta ännu mer av livet.



Av Viveca - 26 september 2009 16:31

Godmorgon!

Mellandag igen, trött. Telefonen har gått varm. E har ringt, ringt och ringt. Hon är hos sin pappa. Lovade henne köpa en vinterjacka när lönen kommer. Hon undrade om det var ok att pappa lade ut pengar och att jag betalade sedan. Visst det går bra! Hoppas bara att hon kommer hem med en någorlunda varm och praktisk jacka bara och inte en tunn som slutar vid midjan;) Det är skönt när de kan handla själva, men ibland blir det lite för mycket mode och för litet kvalitet på kläderna. Men det är väl så de lär sig. Frysa sig klokare;)


Idag blir det bara lite tillsyn av Vilda. Är ensam hemma, skönt! Frågan är vad jag ska äta. Det är väldigt tråkigt att laga mat bara till sig själv.


Igår blev det ingen promenad. Elaggregatet var sönder igen. Trådarna hängde i bågar. Hon är smart den lilla envetna ponnyn. Inget tickande=äta utanför tråden och tänja den så att jag kommer åt allt det goda på andra sidan.


Det blev till att gå runt och sträcka tråden, samt öppna upp till hagen bredvid. Vilka glada hästar! De fick en jättestor hage med nytt fräscht gräs:) Det tog en stund innan de fattade hur en av hästarna kommit in dit bara. Vilda såg det först, gnäggade och sprang in till kompisen. Två av de andra sprang längs stängslet och hittade inte öppningen förrän jag visat dem den. De är roliga ibland. Den lilla 32åriga ponnyn var sist och lunkade sakta in till sina kompisar:)


Hade inte hjärta att ta henne ur hagen, där hon galopperade runt, bockade busade och ÅT. Det blev bara lite kel och påsättning av grimman som låg på backen, uppknäppt i vanlig ordning.


Såret i manen är nu nästan helt läkt, men jag undrar om det kommer växa någon man där igen eller om det förblir en kal fläck. Får väl kamma över den som gubbarna gör;)

Av Viveca - 25 september 2009 14:07

Känner det i hela kroppen! Förutom att jag är förkyld igen, men jag låtsas som det regnar på den punkten. Har inte tid eller råd med det, så jag ignorerar Herr förkylning denna gång.


Vädret är underbart!

Vi är barnlediga, visserligen ska vi jobba båda två i helgen. Jag går på inatt.

M har jobbat häcken av sig, alltså kommer det in pengar igen efter 3 månaders väntan:)

På måndag är det löning för mig!

Vilda är trevligare än trevlig och har så fina muskler nu. Kul att se hur litet klättring gjort susen nu när hon är frisk.

Snart är det dags för inkörningskurs del II och eventuellt kurs med Carola Lind igen. Denna gång med häst:)


Får se hur pengarna räcker bara. Vinterkläder, hö, torv och annat som hör den kalla årstiden till ska ju införskaffas. Köper hö nu första omgången, sedan skall vårt hö på analys innan jag vågar ta av det.


Har jag pengar över ska jag börja med projekt "laga/fräscha upp lokselen" och ev. tillverka ett snyggt träns. Just det tömmarna måste jag ringa om för jag har inte fått något svar. Om någon har lädertömmar som ligger och skräpar så är jag intresserad:)


Stålhätteskor och säkerhetsväst var det ju också, men får nog räkna litet på det hela först.

Låter som jag är shoppinggalen, men det var längesedan jag köpte något förutom det allra nödvändigaste: 2 st bh-ar, som nu är på sin plats igen;)


Ha det underbart idag alla! Själv ska jag slappa och njuta i min ensamhet, sedan ska jag och Vilda göra något kul ihop.


Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards