Sparvöga

Alla inlägg den 18 september 2009

Av Viveca - 18 september 2009 17:13

Väntar på att M ska komma hem. Får inget gjort eftersom jag inte vet hur många vi blir till middag så har jag inte ens orkat tänka på vad jag ska laga. Hade varit skönt med hämtmat idag, fredag och allt. Men ekonomin är inte på topp precis. Har dock en del i frysen, får bli något hopkok.


Vädret är underbart, kanske blir det en ridtur trots allt om inte det hinner bli mörkt och kallt innan vi kommer iväg.


Funderar på om Vilda trivs med det nya bettet? Hon drar inte upp huvudet som tidigare, men bettplattorna skaver så de har jag plockat bort, med följden att bettet dras genom munnen när hon och jag dividerar om vart vi ska svänga. Får nog sätta på nosgrimman igen, suck. Ska nog inhandla en remontgrimma istället för den jag har nu. Skam den som ger sig. När det gäller tömkörningen så verkar det inte spela någon roll. Hon går fint med och utan nosgrimma, men drog upp huvudet ibland med det tvådelade bettet. Tror hon trycker upp det i gommen.


Nej nu är jag hungrig! Maten kallar!

Ha det gott alla!

Av Viveca - 18 september 2009 15:22

Här en bild från första provningen av den bomlösa (juni). Springig Vilda och en lite osäker matte efter den otippade avrullningen (ptrooo, sakta!) Bjuder om inte annat på ett gott skratt:)

  

Av Viveca - 18 september 2009 12:06

Igår begav jag och M oss till stallet för att träna den lilla. Tänkte rida ut, men det var lite stimmigt på gården. En häst skulle lastas och åka till veterinären. När Vilda såg sin transport på gårdsplanen och hörde sin kompis protestera blev hon stressad, spärrade upp näsborrarna och steppade runt. Vi tog det säkra före det osäkra. Jag lånade en säkerhetsväst och vi bestämde oss för att börja i paddocken. Usch vad tråkigt!


Hon ville helst inget alls, men fick igång henne till sist. Hon var väldigt duktig på att sätta igång i trav direkt när jag bad henne, men var ungefär som en uppdragbar leksak. Det gick långsammare och långsammare och till sist stopp.

Om och om igen. Vi skulle rida över bommarna, men där stannade hon också eftersom vi brukar göra halt och avsluta mellan bommarna när vi tömkör. Säkerhetsvästen störde mig och jag fick inte till min sits ordentligt eftersom den tog i bakvalvet på sadeln(lite stor).


Efter en stund lade vi ner det hela, men vi lyckades i alla fall med lite volter i skritt och några halva i trav. Det stod ett lite högre hinder i paddocken och det ville Vilda gärna hoppa över, men man kan inte alltid få som man vill;)


Jag skulle nog ridit ut i stället, måste komma på ett sätt att motivera henne. Är det andra hästar med så är det inga problem, förutom att hon då vill srpinga över till deras volt och busa;) Mat och godis är ett säkert kort, men hon blir tiggig och odräglig då, så det funkar bara för stunden.


Nästa gång är planen att rida ut med den bomlösa sadeln, vilken hon verkar gilla bättre och känner hjälperna bättre i. En säkerhetsväst som passar eller ingen alls. Kanske testar jag att rida i en av hagarna bredvid de andra hästarna så hon får lite sällskap. Vi får se, hur det blir. Tömkörning får det också bli. Det älskar hon, men vi behöver även öva på ridningen båda två och få upp flåset lite efter vilan.


Det kan ju inte gå bra jämt.

Ha det bra alla!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards