Sparvöga

Alla inlägg den 24 september 2009

Av Viveca - 24 september 2009 13:28

Har fastnat i datorns värld idag, usch! Viker samtidigt tvätt. Ja, samtidigt man har väl simultankapacitet, eller?

Hittar inte mina nyinköpta bh-ar som hängde i torkskåpet. Säger som barnen: - Någon har tagit!


Vem och var f-n är någon? Det är ju några någon att välja på. Har letat i tonårsrummen, men icke sa nicke, kan vara hos deras andra föräldrar också, eller så kommer jag hitta dem nu, när jag skrivit detta inlägg. Jag är dock ganska säker på att de hängde på tork.


Konstaterar att jag lyckats knåpa ihop ett mycket intressant inlägg;)

Tillbaka till letandet och vikandet.

Av Viveca - 24 september 2009 10:16

NN från försäkringskassan ringde och sökte M. Det är nu över en månad sedan han blev sjukskriven pga depression och ångest. På denna månad har konstiga brev från FK dykt upp. I brev nummer ett ombeds han godkänna att VC skickar journalutdrag. Inte så konstigt, men i brev två godkänner de sjukskriviningen samtidigt som de säger att anmälan kommit in för sent??? Samtidigt talar de om i brevet att de fortfarande utreder sjukskrivningen och att de sökt honom, men någon hemma sagt att han är på jobbet. Självklart jobbar man när man mår bättre eller ska man ligga till sängs och vänta på att försäkringskassan kommer till skott?

Förstår inget av brevet. Det ena talar emot det andra.


Jag bad denne NN att få direktnumret så att M kunde ringa upp eftersom han inte får använda mobilen där han är nu, men nej hon skulle försöka senare. Igår kom han hem vid 21-tiden, undrar om hon också jobbar så långa dagar?

De gör det inte lätt för varken sig själva eller försäkringstagarna. För det är väl det vi är, eller?


Hade ett privat försäkringsbolag hanterat våra premier på detta sätt så hade de inte haft några kunder överhuvudtaget.


Själv har jag varit väldigt förskonad från denna myndighet, men så har jag inte varit allvarligt sjuk eller skadad heller. Det är de som mår dåligt som ska behöva brottas med denna myndighet, till sist ger många upp. Jippie, försäkringskassan sparade en slant till!


Varför kan man inte gå ur försäkringskassan? Man kan ju välja att gå ur Svenska kyrkan. Nej istället för att rösta på lismande politiker hade jag hellre kryssat i en valsedel där det angavs vart mina skattepengar skulle gå.


Inga kryss till försvaret eller kyrkan hade det blivit i så fall. Ett försäkringsbolag värt namnet hade fått krysset istället för försäkringskassan och resterande kryss till skolan, sjukvården, barnomsorgen, handikapp-, äldre- och individomsorgen. Hoppas jag inte glömde någon viktig grupp nu;)


Valfrihet, knappast! Ett spel för gallerierna är det med hela valfrihetsdravlet. Välja vårdcentral, visst, men här på landet växer de inte på träd precis, men kanske ska man åka 7-8mil för att kunna välja(försäkringskassan betalar väl bensinen då;). Närmaste akutmottagning är däremot inget att välja på. Här åker helikoptern kors och tvärs vissa dagar. Måste vara väldigt billigt med bränsle nu för tiden, om det blev billigare med dessa transporter än att ha kvar akutmottagningen som fanns på närmare håll.


Gnälligt inlägg, men någonstans är det fel om man ska finna sig i detta.

Ha det bra alla!



Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Ovido - Quiz & Flashcards