Sparvöga

Alla inlägg den 4 september 2009

Av Viveca - 4 september 2009 20:07

Fick ett sms idag: Hej! Vilda är i fel hage. har rymt idag igen. Flytta henne gärna. tack på förhand Mvh nn


Jag var precis på väg att åka till stallet ändå. Där gick den lilla rymmaren och trivdes väldigt bra i en egen hage. När jag kom ville hon dock bli insläppt till de andra, men efter jag sträckt trådarna som hängde i bågar mellan hagarna, fick hon allt gå med ut istället.


Vi tog en blöt promenad i skogen och jag tänkte ta en rejäl tur med många uppförsbackar, men se det ville inte Vilda. Hon snurrade runt, runt och drog och hade sig, eftersom hästarna vid stallet gnäggade efter henne. Nåja, jag hade inte lust att bråka så jag gjorde en liten skenmanöver och tvingade henne att gå en annan väg till stallet.


I stallet blev det ompyssling och rensning av hålväggarna. Det blåste ute och spöregnade så jag funderade på hur vi skulle motionera på bästa sätt när jag dessutom var ensam. Lite ridning i paddocken! Vilda nosade på sadeln, men var inte ovillig att få den på sig som sist.


Sagt och gjort. Hon var jätteduktig idag, trots att det var längesedan sist. Trava ville hon dock inte, men efter mycket om och men så blev det allt lite trav i alla fall. Ingen hosta eller trötthet alls. Jag pressade henne inte så mycket eftersom hon trots allt kan vara lite öm i hoven ännu. Men i skritten gick det väldigt fint och öronen pekade åt rätt håll hela tiden:)


När vi var på väg tillbaka till stallet kom M. Han hade kört fast i skogen med lastbilen, så han fick vara groom istället (vilket han älskar).


Husse borstar

Imorgon ska jag på kurs för Carola Lind. Det var meningen att Vilda skulle vara med, men pga att hon varit sjuk så är jag med på teorin och tittar sedan på när de andra rider.


Det ska bli spännande.

Ha det så bra igen alla!


Av Viveca - 4 september 2009 11:19

Först vill jag tacka för alla kommentarer. Det är så roligt att ni läser och kommenterar.


Gårdagen resulterade i ett par nya jeans och skor till E, som hon betalade själv. Väldigt nyttigt! -Nu har jag nästan inga pengar kvar av det jag sparat, sa hon. Hon funderade, provade och räknade fram och tillbaka.


Vi var hemma sent så jag stack till stallet, bytte till regnställ och åkte upp till hagen. Mitt lilla matvrak stod och tänjde på trådarna och hade tydligen lyckats få ned stängslet mellan två hagar i dag. Hela flocken hade sprungit runt i de två hagarna. Dagens hjälte, månne?


Kände igenom henne. Hon verkade varken öm eller varm någonstans. Försökte säga till när hon hängde på tråden -Nej!!! och klappade händerna. Hon flyttade lydigt bort från stängslet.- Bra! Duktig! Sedan samma visa igen. När jag hade vänt bilen och kom tillbaka förbi hagen igen öppnade jag fönstret och sade till igen. Då lunkade hon lydigt bort. Kikade i den inre backspegeln. Hästen stod nu bortom synhåll(trodde hon ) och lutade sig över tråden för att få tag i lite ljung på utsidan. Skulle tuta, men tutan funkade inte, äsch det hjälper bara för stunden ändå. Lilla envisa matvraket. Jag börjar tro att vi är ganska lika hon och jag;)


 Det verkar ta väldigt lång tid att laga elaggregatet, men förhoppningsvis rymmer hon inte så långt. De går dock nära vägen nu så skräckscenariot är att hon har sönder stängslet och hela kockobelloflocken är ute och travar på vägen. Idag måste vi ut och få bort lite överskottsenergi oavsett väder.

Ha det bra i regnet allihop!

Presentation

Hästarna

  

Vilda f. 2006

Korsning Nordsvensk brukshäst/Gotlandsruss

 

 

Marko f. 2008

Nordsvensk brukshäst 

f: Bronco 1980

m: Vega 22825

Vädret

Vädret Henån

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

För ett år sedan

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Citatet

"I framtiden kommer varenda kotte att vara berömd i en kvart"  Andy Warhol

  


Skapa flashcards